MHP ve BBP birleşirse başarılar dilerim

23.12.2014 20:59:28

MHP ve BBP'nin birleşerek 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine tek bir çatı altında girme iddialarını yenisafak.com.tr`ye değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kendilerine başarılar dilerim” dedi. Saadet Partisi'nin gündeminde birleş

 

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere 6 ay kala, muhalefet partilerinde ittifak arayışları başladı. 2015 genel seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP), birleşerek tek çatı altında seçime gireceği, bu ittifaka Saadet Partisi`nin de katılacağı iddia edildi.
Haberlerle ilgili yenisafak.com.tr`ye konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, MHP ve BBP ittifakına kendilerinin katılmayacağını belirterek, “MHP ve BBP birleşirse başarılar dilerim. Özgür iradesiyle hareket ederler, kendilerinin bileceği iş” ifadelerini kullandı.

Partimizin yetkili kurullarıyla görüşeceğim
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 partinin birleşerek çatı adayı desteklemesinin ardından da, “Ekmeleddin İhsanoğlu çatı aday değil, iki partinin, sadece CHP ve MHP`nin adayıdır. Bizim adayımız değildir” diyerek çatıya yanaşmayan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 2015 genel seçimlerine yönelik, Saadet Partisinin gündeminde MHP ve BBP kanadıyla birleşip seçimlere girme projelerinin olmadığını belirtti.
Kamalak, “Biz, 3 günlük bir kuruluş değiliz, 45 yıllık bir kuruluşuz. Parti içi organlarımız var, ittifak olur ya da olmaz, falan partiyle birleşme gibi bir konu gündemimizde yok. Olduğu takdirde partimizin yetkili kurulları var, bu konuyu oralara taşıyıp görüşürüz. Ancak, şu anlık bizim gündemimizde böyle bir birleşme yok” şeklinde konuştu.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki