Müezzinoğlu: Deve sütü içmeyin

28.10.2014 09:31:13

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Suudi Arabistan`da görülen MERS virüsüne karşı umreye gidecekleri uyardı, `Deve çiftliğine de gitseniz sütünü içmeyin` diye konuştu. Batı Afrika`dan başlayıp dünyayı saran Ebola virüsü içinse `Okullarda tehdit yok` dedi.

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, umreye gidecekleri MERS virüsüne karşı `Deve sütü içmeyin` diye uyardı. Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti: `MERS de bir virüs. Yarasadan deveye, çiğ deve sütünden insana ve son olarak insandan insana bulaşıyor. Turları uyardık ve `insanları deve çiftliklerine götürmeyin` dedik. Hacılara da `Sakın deve sütü içmeyin` diyoruz.
Dönüşte risk görülen hacıları da 14 gün boyunca kuluçka döneminde takip ediyoruz. Ebola`da görülen vakaların yüzde 50`si, MERS`te ise yüzde 30`u yaşamını yitiriyor. Ebola Afrika`da çok ciddi oranda can aldı. Bu nedenle Afrika`dan gelen öğrencileri Ebola`nın kuluçka süresi olan 21 gün takip ediliyoruz. 22`nci günden sonra sorun yok. Ne ilkokul, ortaokul, lise ya da üniversite öğrenci düzeyinde en ufak bir riskimiz söz konusu değil.`



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki