Öcalan`ın ablası Havva Keser hayatını kaybetti

6.10.2014 18:27:38

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın ablası 75 yaşındaki Havva Keser, Adana`da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Adana merkez Yüreğir İlçesi`ne bağlı Yakapınar Mahallesi`nde yaşayan Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir ay önce Özel Adana Hastanesi`ne kaldırıldı.

Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser`in bu sabah vefat etti.

Demokratik Bölgeler Partisi kaynakları, Havva Keser`in nerede toprağa verileceğine bu sabah İmralı`ya bayram ziyaretine giden Mehmet Öcalan`ın ağabeyi Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede karar verileceğini belirtti.

ÖCALAN CENAZEYE GİDEBİLECEK Mİ?
Havva Keser`in oğlu Osman Keser, cenaze töreniyle ilgili dayısı Abdullah Öcalan`ın kararını beklediklerini söyledi.

Osman Keser, "Abdullah Öcalan`ın cenazeye katılması en doğal hakkıdır. Ancak bu konuda bizim bir bilgimiz yok. Buna devlet, kendisi ve avukatları karar verecek" dedi.

Peki kanunlar Öcalan`la ilgili ne diyor? Adalet ve İçişleri Bakanlığının `Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmeliğin` 5. maddesi şöyle:

Cenazeye katılma izni
MADDE 5 – (1) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç, yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarında bulunanlar da dâhil olmak üzere, güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tehlikeli olmayan hükümlülere; ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü hâlinde, Cumhuriyet başsavcısının onayıyla yol süresi hariç iki güne kadar cenazeye katılması amacıyla izin verilebilir. 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki