Ogün Samast Dink cinayetindeki 3. ismi verdi

5.12.2014 22:49:41

Dink suikastında bomba gelişme. Suikastın tetikçisi Ogün Samast, paralel yapının emniyet ayağı dağılınca daha önce cinayetteki üçüncü şahsı açıklayacağım” dediği gizemli ismin kimliğini soruşturma savcısına verdi.

Yeni Şafak`ın elde ettiği bilgiye göre etkili bir makamda olduğu öğrenilen ve bu güne kadar soruşturmada hiç ismi geçmeyen 3. Şahsa yönelik inceleme başlatıldı. Bu şahsın cinayetin her aşamasında yoğun dahli olduğu belirtiliyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastında bazı kamu görevlilerinin ihmali bulunduğu iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında “tanık” sıfatıyla ifadesi alınan tetkçi Ogün Samast, açıklayacağım dediği “cinayetteki 3. şahsı” savcıya deşifre etti.
Daha önce açıklayacağını söylemişti
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu’nda görevli savcı Yusuf Hakkı Doğan’a bugün 3 saat ifade veren Samast, daha önce “kim olduğunu açıklayacağım” dediği ve cinayetin her aşamasında yoğun etkisi bulunan üçüncü şahsın kimliğini savcıya verdi. Adli kaynaklar, Samast’ın ifadelerinin araştırılmasının ardından soruşturmanın yeni bir boyut kazanabileceğini bildiriyor. Söz konusu üçüncü şahsın isminin bu güne kadar Dink suikastında hiç yer almadığı da öğrenildi.

8 sayfa ifade verdi
Samast’a, paralel yapıya yönelik yapılan yasa dışı telekulak operasyonunda tutuklanan eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile eski EGM İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de soruldu. Samast, 8 sayfalık ifadesinde Yılmazer ve Akyürek’i cinayet öncesinde Erhan Tuncel vasıtasıyla tanıdığını öne sürdü.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki