OKUL MÜDÜRÜ EVİNİN ÖNÜNDE DÖVÜLDÜ!  

10.11.2020 14:45:25

OKUL MÜDÜRÜ EVİNİN ÖNÜNDE DÖVÜLDÜ!  

Sultanbeyli Yunus Emre Orta Okulu Müdürü Adem Işık, dün akşam saatlerinde evinin önünde aracından indiği sırada iki kişinin saldırısına uğradı. Bereli ve maskeli saldırganların darbeleriyle omurgasında üç kafatasında iki kırık oluşan Işık, çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

SALDIRI VE TEHDİTLERE KARŞI NEDEN SESSİZ KALINIYOR?

Dün mesai bitimi ile aracına binip evine giden Sultanbeyli Yunus Emre Orta Okul Müdürü Adem Işık, Ataşehir´de evinin önünde aracından indiği sırada kimliği belirlenemeyen iki kişinin saldırısına uğradı. Akşam saatlerinde evinin önünde aracından iner inmez saldırıya uğrayan Işık, aldığı darbelerle yere yığıldı. Başına ve sırtına gelen tekme ve yumruklarla acı içinde düştüğü yerden kalkamayan Işık´ın imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılarak beyin ve sırt tomografisi çekilen Adem Işık´ın omurgasında üç, kafatası göz kenarında ise iki kırığın oluştuğu belirtildi. İş göremez raporu alan ?ışık´ın tedavisi devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre karısı ile birlikte okulda hizmetli olarak çalışan ve okulun bir sınıfını müştemilat olarak işgal eden şahıs, daha önce okul müdürünü ve yardımcılarını defalarca tehdit etmiş. Okul idaresini ve bazı öğretmenlerini zaman zaman tehdit ederek rahatsız eden bu şahıs okul müdürünün ısrarı ile müştemilattan çıkartılmıştı. Bir müdür yardımcısının odasına girerek tehdit ve hakaret eden şahıs şikayet edilmişti. Ama kendisine dokunulamayacağını açıkça ifade ettiği iddia edilen şahıs okul müdürüne tehditler yağdırıyordu. Defalarca ilçe Milli Eğitim Müdürüne ve İlçe kaymakamına bu şahıslarla ilgili şikayet bildirilmesine rağmen, bir işlem yapılmadı. Devlet memurunu ve devlet kurumunu koruyamayan ilçe yöneticilerini siz kamuoyu takdirine bırakıyorum. Ortaya atılan bazı dedikodulara göre bir müdür yardımcısının bu şahısları korumaya çalıştığı, okulda yapılan saldırılara ses çıkarmadığı ve olaylara seyirci kaldığı yönünde. Işık, polise verdiği ifadede saldırganların genç ve atletik olduklarını gördüğü kişileri tanımadığını söyledi. Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

 

?ŞOK VE ACI İÇİNDE YERE DÜŞTÜM?

Tedavi sonrası telefonla ulaştığımız Yunus Emre Orta Okulu Müdür Adem Işık, ?her zaman olduğu gibi mesai bitiminde aracıma binerek Ataşehir´deki evime doğru gittim. Evimin yakınında bulunan bir fırından ekmek aldıktan sonra sokağıma aracımı park ederek indim. Aracımı kilitlemeye çalıştığım anda sağ gözüm üzerine şiddetli bir darbe aldım. Aldığım darbenin etkisiyle şok ve acı içinde yere düştüm. Yerdeyken birçok yumruk ve tekme darbesi aldım. Saldırının kaç dakika sürdüğünü bilmiyorum. Ama aldığım darbeler nedeniyle sırtım ve kafam çok acıyordu. Saldırganların bere ya da maske taktığını gördüm. Benim hiç kimseyle ne husumetim ne de bir alış verişim var. Ben evimden işine, işinden evine giden bir adamım. Ancak uzun yıllar okulda hizmetli olarak çalışan ve okulun bir sınıfını müştemilat olarak kullanan birini sınıfı işgal ettiği için okuldan gönderdim. Okuldan çıkmadan önce beni ve müdür yardımcımı tehdit etmişti. Ben bu kişiden şüpheleniyorum. Genç ve atletik olan saldırganların yüzlerini görmediğim için kimsenin günahına giremiyorum.?

?EVİMİN ADRESİNİ NERDEN BULDULAR??

?Müdür olarak göreve başladığım gün okulda detaylı çalışma başlattım. Öğrenci fazlalığından dolayı sınıfların yetersiz olduğunu gördüm. Büyük bir sınıfın müştemilat olarak kullanan hizmetliye burayı sınıf yapacağımı söyleyerek boşaltmasını istedim. Uzun bir süre sınıfı boşaltmamak için direndi. Amam ben öğrencilerimi düşünerek işgal ettiği sınıfı boşaltmasını sağladım. Bu şahıs ve bir arkadaşı beni ve yardımcımı defalarca tehdit etti. Kendilerinden şikayetçi olduk. Müştemilatı işgal eden şahıs yardımcıma odasında saldırıda bulundu tehdit etti. Yapılan saldırı ve tehditler karşısında yardımcım daha fazla dayanamayarak tayini isteyip gitti. Geçtiğimiz hafta Necmi adında biri okula gelip sınıf sınıf dolaşıp beni arıyormuş tehdit etmek için. Nemci dediğim kişi daha önce hizmetli ile birlikte bizi tehdit edendir. Ben okulumu ve öğrencilerimi korumak için bu saldırıya maruz kaldım. Benim anlamakta zorluk çektiğim konu ise bu saldırganlar kim ya da kimler tarafından organize edildi. Evimin adresini kim verdi bunlara. Evimin adresini sadece müdür yardımcılarım bilir. Okulumda çok ciddi huzursuzluk ve kaos hakim. Öğretmenlerim de tehdit altın. Ben gerekli yerlere bilgileri verdim. Müfettişler konuları detaylıca araştırıyor. Ama bunlar durmak bilmiyor. Her an başımıza daha kötü şeyler gelebilir. Açıkçası can korkusu taşıyoruz.? şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı