ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

6.02.2019 17:30:17

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan projeyle yayaların trafikte öncelikli olduğuna dikkat çekmek için 81 ilde aynı anda farkındalık çalışması yapıldı.

 

İçişleri Bakanlığı trafik kazalarını azaltabilmek ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile ?Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın´ sloganıyla Tüm Türkiye´de gerçekleştirilen etkinliklere Çekmeköy´de Mehmet Akif Mahallesi ev sahipliği yaptı.

 

Proje kapsamında; İsmihan İsmet Süzer İlkokulu önünde öğrenciler yeleklerini giydi, dur ve geç yazılı işaret levhalarıyla sürücüleri uyardı. Durdurulan sürücülere yeni yasa hakkında bilgi veren broşürler dağıtıldı. Eyleme Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan da katıldı. Arslan bizzat sürücüleri yanına gelerek trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı

 

Proje ile yaya geçitlerinde yayaların sürücüler tarafından fark edilmesini, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması, yayaların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı