REİS BİZİ UNUTMA!

4.11.2018 14:10:01

REİS BİZİ UNUTMA!

 

Sultanbeyli Mimarsinan Mahallesinde oturan bazı vatandaşlar yaklaşık 25-30 yıl önce senet karşılığı satın aldıkları ev ve arsaları için tapu bekliyor. İlçede tapu sorununu çözerek halkın gönlünde taht kuran Belediye Başkanı Hüseyin Keskin´den yardım bekleyen vatandaşlar, ?Reis bizi unutma? diyor.

30 yıllık zorlu bir süreçten sonra bir umut ışığı gören vatandaşlar, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin´e seslendi. Eski adı Paşaköy Maltepe düzü olan ve Mimarsinan Mahallesi sınırlarına dahil edilen yerde yaşayan yaklaşık 200 vatandaş, ?bir asırlık Sultanbeyli´nin mülkiyet problemini çözdün. Bizim sorunu da ancak sen çözersin?    

30 YILIN ARDINDAN TEK UMUT BAŞKAN KESKİN! 

1988 yılında şimdiki adıyla Mimarsinan Mahallesinde arsa ve ev alan bazı vatandaşlar o yıldan beri tapu yüzü göremedi. Şuan yaşadıkları alanın TOKİ´ye devredildiğini söyleyen mahalle sakinleri ilçede tapu sorununu tarihe karıştıran Belediye Başkanı Hüseyin Keskin´den başka kimsenin sorunu çözemeyeceğini inanıyor. Bu kış üşümek istemediklerini ifade eden mahalle sakinleri 30 yıldır içinde bulundukları alanda hak sahibi olduklarını belirterek belediyenin mevcut arsaları rayiç fiyatını belirleyerek kendilerine geri satmalarını istiyor. 1988 yılında kartal´a bağlı olan 670 numaralı parsel önce Milli Emlak ardından arsa ofisine devredildi. 2003 yılında yapılan itirazla Sultanbeyli´ye dahil edilen 180 dönüm arazinin tamamı TOKİ´ye devredildi. 2016 yılında bu arazinin 155 dönümü 2B yasasına dahil edilerek orada yaşayanlara satıldı. Ancak geriye kalan 19 dönüm TOKİ´de kaldı. 21 hane ve yaklaşık 200 kişinin yaşadığı arsaların kaderi orada yaşayanların deyimi ile Belediye Başkanına bağlı. Şimdiye kadar birçok girişimde bulunduklarını ve bir sonuç elde edemediklerini söyleyen vatandaşlar, belediye Başkanı Hüseyin Keskin´e Sultanbeyli´nin mülkiyet problemini çözdüğün gibi bizim sorunumuz da çöz diyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. 

?BU KIŞ ÜŞÜMEK İSTEMİYORUZ?

Mahalle sakinlerinden Emine Abacı 29 seneden beri burada yaşadığını belirterek 5 çocuğuyla birlikte mağdur olduklarını aktardı. Abacı şunları dile getirdi: ?Burayı muhtar senediyle para vererek aldık. Belediye başkanından yardım bekliyoruz. TOKİ´den devralınıp bize satılmasını istiyoruz. Başka yere gitmek istemiyoruz. Yıllardır vergimizi ödüyoruz. İSKİ suyumuzu verdi, elektriğimiz var. Doğalgazımız kapıya kadar geldi ama mülkiyetimizin akıbeti belli olmadığı için kullanamıyoruz. Evimizi sobayla ısıtmaya çalışıyoruz. Diğer odalar ısınmıyor, çocuklarımız kış boyu hasta oluyor çünkü ısınamıyoruz. Dünyanın sayılı mega kentleri arasında yer alan İstanbul´da kapımıza kadar gelen Doğalgazdan faydalanamıyoruz. Bu kış üşümek istemiyoruz?

?KAPIYA KADAR GELEN DOĞALGAZI İÇERİYE ÇEKEMİYORUZ?

25 yıldır mahallede yaşadığını söyleyen Songül Güllü ise, belediyenin birçok sorunlarını hallettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: ?üzerinde yaşadığımız arsayı para vererek satın aldık. Kaç yıldan beri buradayız, her şeyi çektik burada. Suyumuz yoktu belediye sağ olsun suyumuzu verdi, doğalgazımız var ama içeri çekemiyoruz. Yolumuz geldi, her şey geldi, emlak beyanlarını ve çöp vergilerimizi ödüyoruz her sene. 1988 tarihinde Milli Emlak´ta olan 670 parselde arsa satın aldık. Buranın toplamı 180 dönümdü. Ardından Arsa Ofisine devredildi ancak 2003 yılında Kartal´a yapmış olduğumuz itirazla burayı Sultanbeyli´ye dahil etmek istediğimizi belirttik ve o dönemde dahil edildi. Sultanbeyli´ye dahil edildikten sonra bu yerler 2016´nın Nisan ayında 155 dönüm yani bin 155 parsel 2B´ye dahil edildi. Ancak bizim içinde yaşadığımız 19 dönüm TOKİ sınırları içinde kaldı. Burada 21 hane var ve içinde yaklaşık 200 kişi yaşıyor. Arsalarımızın bize verilmesi için TOKİ´ye dilekçeler yazdık. TOKİ´den aldığımız cevaplar bizi sevindirdi. Fakat sevincimiz kursağımızda kaldı. TOKİ yetkilileri belirledikleri fiyatla arsaları resmi bir kuruma devredebileceğini belirtmiş. Yani bizim arsaları ancak Belediye satın alabilir. Bize doğrudan satmıyorlar. Belediye Başkanımız 2B ve Hisseli tapuları çözdüğü gibi bizim sorunu da çözebilir. Belediye Başkanımızdan tek ricamız, arsalarımızı TOKİ´den alıp bize yeniden satması?

 ?BURANIN BİR PARÇASIYIZ?

?2B ve hisseli tapular konusunda sayın başkanımızın vermiş olduğu mücadeleye yakından şahidiz? diyen Güllü, şöyle devam etti: ?Sultanbeyliler olarak takdir ediyoruz sayın başkanımızı lakin biz de buranın sakinleri olarak bu yerlerimizin başkanımız tarafından bize tahsis edilmesini talep ediyoruz. Belediyenin burayı satın alıp tekrardan bize satmasını istiyoruz. 25-30 yıldır burada yaşayan aileleriz. Buranın bir parçasıyız. Buraya konmadık, gasp etmedik, tüm Sultanbeylililer gibi paramızı vererek satın aldık. Sultanbeyli´nin neredeyse tamamında mülkiyet problemi olduğu için bizi de bu sorun kapsamında ele almalarını istiyoruz. Başkanımızın yardımlarını ve desteklerini bekliyoruz.?



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki