Rezidans depremi

20.07.2015 12:35:40

Milletvekili Gamze İlgezdi`nin seçimden hemen önce daire almasıyla gündeme gelen CHP`deki rezidans skandalı büyüyor. İlgezdi`nin 12 rezidans daire aldığı, aynı binada CHP lideri Kılıçdaroğlu`nun kızı Zeynep`in de bir dairesi olduğu ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu ile İlgezdi rezidans komşusu çıktı

TBMM`deki yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldırarak şov yapan İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi`nin Bağdat Caddesi ve Ataşehir`de 15 süper lüks dairesinin çıkmasıyla başlayan skandal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na kadar uzandı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi`nin eşi olan Gamze Akkuş İlgezdi`nin 12 dairesinin bulunduğu Ataşehir`deki rezidansta, Kemal Kılıçdaroğlu`nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu`nun da dairesi olduğu ortaya çıktı. BUZ Rezidans`taki Kılıçdaroğlu`na ait dairenin fiyatının milyon doları bulduğu ifade edildi. TBMM`deki yemin töreni sırasında sol jargonda, "ezilenlerin yanındayız" anlamına gelen yumruk şovu yapan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile başlayan skandal, CHP`yi karıştırdı. İlgezdi`nin 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde, İstanbul`un en gözde semtlerinden Bağdat Caddesi`ndeki Four Winds Residence`tan 3 lüks daire satın aldığı ortaya çıkınca ortalık karıştı. Skandal bununla da bitmedi. Ardından, tapu kayıtlarında, `nin, Ataşehir`deki Buz Rezidans`ta da 12 süper lüks dairesi çıktı.

KIZI VE DANIŞMANI DA ALDI


Yeni ortaya dökülen belgelerle, olayın boyutları, CHP`nin genel merkezine kadar uzandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu`nun da aynı rezidansta dairesi olduğu anlaşıldı. Arsası Gamze İlgezdi`nin eşi, Belediye Başkanı Battal İlgezdi`ye ait olan rezidans bloğundan, bir daire de Kemal Kılıçdaroğlu`nun danışmanı Ömer Tuncay Ceylan`ın kardeşi Onur Okay Ceylan`ın aldığı ortaya çıktı. Zeynep Kılıçdaroğlu`nun da fiyatı milyon doları bulan dairenin sahibi olduğu anlaşıldı. Rezidansın 17. katında bulunan 86 kapı numaralı dairesinin, 10 Temmuz 2014 tarihinde Zeynep Kılıçdaroğlu`nun üzerine kaydedildiği görüldü. Zeynep Kılıçdaroğlu`nun, rezidanstaki süper lüks daire için ne kadar ödediği bilinmiyor. Rezidansın müteahhidi ise Ataşehir Belediye Başkanı CHP`li Battal İlgezdi`nin eski iş ortağı Ali Emrah Büyük`e ait Büyük Uzunlar İnşaat şirketi.

KILIÇDAROĞLU`NUN KIZI DA KOMŞU ÇIKTI

Yeni Akit gazetesinde yayınlanan belgeye göre skandalın merkezindeki isim CHP`li milletvetili Gamze Akkuş İlgezdi`nin komşusu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun kızı Zeynep çıktı. Buz Rezidans`ın 17. katındaki 86 numaralı daire, tapuda 10 Temmuz 2014`te Zeynep Kılıçdaroğlu`nun üzerine kaydedildi. Daireye kaç para ödendiği ise merak ediliyor.

AYNI FİRMAYA ADRESE TESLİM İHALE

Büyük Uzunlar İnşaat Firması`nın adı 2011 yılında da gündeme gelmişti. Ataşehir`de 20 dönümlük park alanında cafe- restoran işletmesinin adrese teslim verildiği gerekçesiyle belediye meclisinde ve parti içerisinde yoğun eleştiriler yükselmişti. Milyonlarca dolar değerindeki arsa düşük kira bedeliyle uzun yıllar boyunca sahipleri İlgezdi`nin yakınlığıyla bilinen firmaya kiralanmıştı.

KILIÇDAROĞLU VE CHP`DE SESSİZLİK

İlgezdi`nin yalanlayamadığı lüks dairelerle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sessiz kalmayı tercih etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu kızı ve özel kalem müdürüne uzanan skandalla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. CHP liderinin avukatları aracılığıyla ilgili haberler konusunda işlem başlatacağı ifade edildi.

CHP`Lİ MECLİS ÜYESİNE REZİDANS DAYAĞI

CHP`deki rezidans skandalını ortaya çıkardığı tahmin edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin CHP`li meclis üyesi Hüseyin Sağ, Ataşehir`de 3 kişi tarafından feci şekilde dövüldü. Bir süredir ölüm tehditleri de alan Sağ`ı darp edenler yakalandı ancak, azmettirenin kim olduğu hala bilinmiyor. Sağ`ın, rezidans skandalına ilişkin belgeleri sızdırdığı için Ataşehir Belediye Başkanı CHP`li Battal İlgezdi tarafından dövdürüldüğü iddia ediliyor.

Gamze İlgezdi, Meclis`teki yemin töreninde sol elini havaya kaldırıp halkçılık anlamına gelen şov yaptı. Ardından Gamze Hanım`ın Bağdat Caddesi`ndeki süper lüks Four Winds Rezidans`ından 3, Buz Rezidans`tan ise 12 daire sahibi olduğu (soldaki belgede) ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları, Gamze İlgezdi ve CHP`ye, "Bu nasıl solculuk" diye sert eleştiriler getirdiler.

 

kaynak: sabah



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI