Şahmettin Yüksel İBB Meclisinde Gazze’de Yaşanan Katliama İsyan Etti

21.11.2023 16:28:00

Şahmettin Yüksel İBB Meclisinde Gazze’de Yaşanan Katliama İsyan Etti

Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Şahmettin Yüksel, 20 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında, İBB Grup Yönetimi üyesi sıfatıyla yaptığı konuşmada Gazze başta olmak üzere İsrail’in Gazze’de ve Filistin genelinde gerçekleştirdiği katliamlara isyan etti. Şahmettin Yüksel konuşmasında dünya ve Türkiye için en önemli ve acil gündemin Filistinlilere ve insanlığa karşı İsrail tarafından gerçekleştirilen soykırıma varan zalimce saldırılar olduğunu belirtti.

İnsanlığın büyük bir acı ve vicdan muhasebesi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Yüksel, insanlığın Gazze’de onur sınavından geçtiğini söyledi. Şahmettin Yüksel konuşmasının devamında, İsrail’in evrensel hukuk ilkelerini ve tüm insani değerleri ayaklar altına alarak, insafsızca yürüttüğü katliamlarda onbeşbini geçen çocuk, kadın, yaşlı ve sivili şehit ettiğini, yaşanan insanlık dramına karşı ise dünyada vicdanların kör ve devletlerin duyarsız kaldığını ifade etti.

Bu arada, İBB AK Parti Grubu öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası hakkında da bilgi veren Şahmettin Yüksel, toplanan 3 milyon 657 bin 718 TL’lik bağışın Kızılay'a teslim edildiğini bildirdi. Yüksel, bağış kampanyasına destek veren MHP ve İYİ Parti gruplarına da teşekkür etti.

 

AK Parti Grubu da Gazze İçin Tek Ses Oldu

İBB Meclisindeki Filistin lehine yapılan konuşmaların yanı sıra İBB AK Parti grubunda da Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları konuşuldu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin iştiraki ile toplanan İBB AK Parti Grup toplantısında, Filistin ve Gazze için yapılan konuşmalarda meclis üyeleri Filistin için tek ses ve tek yürek oldu.

Şahmettin Yüksel, burada da yaptığı konuşmada, İBB AK Parti Grubunun Filistin davasını sahiplenmeye devam edeceğinin altını çizdi. Yüksel’in konuyla ilgili sözleri şöyleydi: “Hiç kuşkusuz dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın da her vesile ile tüm platformlarda sahiplendiği gibi haklı Filistin davasını sahiplenmeye, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.”

 

Şahmettin Yüksel Aday Adaylığı Çalışmalarını Hızlandırdı

Çekmeköy seçimleri için AK Parti’den aday adaylığını ilan eden Şahmettin Yüksel, belediye çalışmalarının yanı sıra aday adaylığı çalışmalarını da hızlandırdı. Yüksel, geride kalan günlerde yüzlerce esnafı ziyaret etti, gençlerle buluştu, yaşlıları ve hastaları ziyaret etti. İnsanların hayır duaların alan Yüksel, başkan olduğunda, Çekmeköy’ün daha da iyi hizmetlere kavuşacağını ifade etti.

30’un üzerinde STK temsilcisi ve 52 kanaat önderi ile bir araya gelen Şahmettin Yüksel, 21 mahalle muhtarını da ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Şahmettin Yüksel çalışmaları hakkında bilgi verirken “Çekmeköy’e dair sözü, projesi, duası olanlarla bir ara geldik, konuştuk. İstişarelerimiz devam edecek. Bu ilgi sorumluluklarımı arttırmıştır. İnşallah beklentiler, gayrete dönüşecek ve hizmetlerin hayata geçirilmesine vesile olacaktır. Hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.

 

Cumhur İttifakı Partilerinden Şahmettin Yüksel’e Destek

Çekmeköy AK Parti ilçe teşkilatının yanı sıra ve Cumhur İttifakı partilerini de ziyaret eden Şahmettin Yüksel’e büyük bir ilgi var. İlçedeki siyasi partileri ziyaret ederek kendileri ile Çekmeköy’ün geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunan Şahmettin Yüksel’in adaylığı bu partilerde de ilgi gördü.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki