SEÇİM ÖNCESİ BOLU ÇORUMLULAR DERNEĞİNE PARTİLERDEN YOĞUN İLGİ.

21.06.2018 00:24:31

SEÇİM ÖNCESİ BOLU ÇORUMLULAR DERNEĞİNE PARTİLERDEN YOĞUN İLGİ.


Bolu´da, 13.500 seçmeni olan Sağlık ve Dodurga Mahallelerinde yaşayan 15 Bin İskilipli´yi temsil eden ÇORDER her ay olduğu gibi yine bu ayın 19´unda Fikret KISAR başkanlığında toplantısını gerçekleştirdi. Ana Gündem maddesi 24 Haziran Seçimleri ve Bolu Çorder´i ziyaret edecek siyasetçilerdi.
Derneğe ilk ziyaret CHP Bolu Milletvekili Tanju ÖZCAN ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Muharrem İNCE´nin sağ kolu olarak da bilinen ÖZCAN, ?tekrar yetki verdiğinizde Sağlık Mahallesi ve İskilip´in sorunlarının takipçisi olacağının sözünü verdi. Dernek Başkanı´nızla olan dostluğumuz 2004 Belediye Meclis Üyeliğine dayanır. Fikret bey 2009´da aktif siyaseti bırakıp derneği kurarken, biz de CHP İl Başkanlığı ve akabinde milletvekilliği görevlerini aldık. Farklı partilerden olmamıza rağmen büyüğüm ve iyi yetişmiş bir insan olarak görüş ve önerilerine her zaman değer vermişimdir. Bu vesileyle ilimizdeki tüm Çorumlulardan desteklerini bekliyoruz? dedi.
Bolu ÇORDER´in İkinci Konuğu MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı, Tokatlı Hemşerimiz Adem EVCİL ve İl Başkanı, İskilip´in damadı Cihan BAŞARAN ve Yönetimi oldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette EVCİL; MHP´den milletvekili seçilir ise İskilip için de çalışacağını, İskilip-Tosya Yolu ve Çorum Yolu´nun bitirilmesi için elinden geleni yapacağını söyleyerek destek beklediğini ifade etti.
Gecenin son ziyaretçileri ise Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel COŞKUNYÜREK, AK PARTİ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Fehmi KÜPÇÜ, Milletvekili Adayları Arzu AYDIN ve Metin VURAL oldu.
Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel COŞKUNYÜREK; Bolu´da Çorumlular olarak her zaman yüzümüzü ağarttınız, desteklerinizi esirgemediniz. Derneğinizin yöneticileri ile dostluğumuz 2002´de Gerede İlçe Başkanlığı yaptığım döneme dayanır. Ebussuud Efendinin ve Atıf Hoca´nın Yolunu yapacaklarını ifade eden COŞKUNYÜREK, İskilip-Çankırı Yolunun 2018´de biteceğini, Çorum Yolunun tarafımızca ihalesinin yapılıp inşaatının devam ettiğini, Tosya Yolunun ise projesinin bittiğini, Kalkınma Bakanlığından yatırım izni alınmasının ardından ihale edileceğini söyledi. COŞKUNYÜREK; ?yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermedik, vermeyiz de diyerek, İskilip-Tosya yolu, eski güzergahın tamamen değişeceği, içerisinde 6 km´lik tünelin de bulunduğu 600 Milyon Liralık bir yatırım. İlk 10 Km´den başlayarak Tosya Yolunu yaparsa yine AK PARTİ yapar dedi. AK PARTİ Milletvekili Fehmi KÜPÇÜ de; Bolu´ya en iyi intibak eden muhakkak ki İskilipliler olmuştur. Bolu´nun imarında emeği geçen tüm İskiliplilere teşekkür eder, her zaman yanınızda olacağımızı belirtir ve yine desteklerinizi bekleriz.? şeklinde konuştu.
ÇORDER Başkanı Fikret KISAR da; ?İskilipli hemşerimiz İsmail ÇAĞLAR´ı DDY Genel Müdür Yardımcılığına atadığı için Ulaştırma Bakan Yardımcımıza, yine İskilipli Hemşerimiz Fuat KASIMCAN´ı Antlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığına atadığı için de Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih METİN´e müteşekkiriz.
İlim ve Hilm Beldesi İskilip, Osmanlı Meclisi Mebusan´dan itibaren her dönemde değişik partilerden olmak üzere temsilcilerini, verdiği oyun karşılığı olarak meclise göndermiştir.
Münir ÇAĞIL´dan (7 Dönem) başlayıp Ethem KÖSTEKÇİ (DP), Abdurrahman GÜLER (AP 2 Dönem), Ethem EKEN (CHP 2 Dönem), Mustafa NAMLI (ANAP), Abdulhaluk ÇAY (MHP-Bakan) Meclisteki İskilip temsilcilerindendir.
Fakat ne yazık ki, %99´unu İskiliplilerin oluşturduğu BOLU ÇORDER olarak, seçimlerde ÇORUM İlinde bile hiçbir partinin İskilipli bir adayı listelerine koymadığını görüyor ve bu konudaki serzenişimizi dile getirmek istiyoruz.
Ne garip bir tecelli ki, 16 yıldır ilçemizin milletvekili yoktur. İskilip´in iyi yetişmiş, dürüst, saygın, sahasında kendini ispat etmiş adayları Çorum´daki bazı kurnaz ve kıskanç politikacılar sayesinde adeta perdelenmiştir. Kendisi Çorumlu dahi olmayan kendi tabiriyle ?kuş beyinli? bir siyasi, İskilipli adayları küstürmüş, diğer Çorumlu siyasiler de İskilip ve İskilipliyi neredeyse yok saymışlardır. Bizler Bolu´da derneğimizin adını, birlik-beraberlik ve bütünlük adına BOLU ÇORDER koyarken bu sıkıntılar sebebiyle derneğimizin adının değiştirilmesi bile gündeme gelebilecektir.
Seçimlerden sonra İskilip´te bulunan STK´lar ve İstanbul, Ankara, Bolu, Bursa ve Çorum Derneklerini, bir Konfederasyon çatısı altında toplamaya gayret edeceğiz. İyi yetişmiş İskilipli hemşerilerimizi Kamu ve Özel Sektörde etkin görevlere getirerek ilçemizin sorun ve ihtiyaçlarını birebir takip etmeye çalışacağız.
Bursa´da Hidayet VAHAPOĞLU´nu, İzmir´de Gülşen HABLEMİTOĞLU´nu Bolu´da Davut KARAHAYDAR´ı listelerinden aday gösteren partilere teşekkür eder, seçimlerin ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.? diyerek konuşmasını tamamladı.
KISAR, ayrıca 30 Mart 2018´de BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİNDE düzenlenen ve 10 İskilipli Alimin konu alındığı ?İskilipli Alimler Sempozyumu? içeriğinin kitap haline getirilme çalışmalarının sürdüğünü ve Kurban Bayramına yetiştirileceğinin de müjdesini verdi.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı