Şeyma Döğücü, eskiden davalara giremiyordu şimdi vekil adayı

24.05.2015 18:08:56

Avukatlık yaptığı dönemlerde başörtüsü nedeniyle duruşmalara giremeyen ve daha sonra da Türkiye'nin ilk başörtülü Başkan Yardımcısı olan Şeyma Döğücü, şimdi AK Parti İstanbul Milletvekili adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Şeyma Döğücü, seçim çalışmaları çerçevesinde Sultanbeyli’de vatandaşlarla buluşmasını sürdürürken, Tam Destek Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Güler yüzü ile ilgi odağı olan Döğücü, burada öğretmenlerle ve çocuklarla sohbet etti.

Milletvekili adayı Döğücü, “Tabi biz üniversiteden mezun olduğumuzda çok olumsuz durumlarla karşı karşıya gelince haklarımızı aramak üzere, biz kendimizi öyle kodladık. Dolayısı ile kendi haklarımız konusunda yaptığımız çalışmalar beni avukatlıktan sonra insan hakları konusunda çalışmaya itti. Öğretmenlerimize öğrencilerimize yardımcı olduk, uğradıkları haksızlıklar karşısında. Bu anlamda da sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve gönüllü çalışmalar yaptım” dedi.

Bu çalışmaları gönülden isteyerek yaptığını ifade eden Döğücü, “Bu çalışmalar, gönülden isteyerek yaptığım çalışmalardı. Mutlu olduğum çalışmalardı. Yani avukatlığımı, mesleğimi bir anlamda insanlar lehine, onların hayrına kullanmaktı benim için. Bu şekilde çalıştık şimdi siyasetteyiz” şeklinde konuştu.

Avukatlık sürecinde başörtülü bir kadın olarak yaşadığı sıkıntıları da anlatan Döğücü, şöyle konuştu: “Avukatlık yaptığınızda düşünün benim eşimde avukat ben de avukatım. İkimiz aynı eğitimi aldık, aynı davalar üzerine çalıştık fakat duruşmalara o girebiliyordu ben giremiyordum. Yani kapıda cübbe ile gidiyordum ama kapıda dışarıdan veya izleyici yerinde oturup kendi davamı izlemek zorunda kalıyordum. Çok yıpratıcı incitici bir şey. Bütün her şeyi hazırlıyorsunuz, dosyayı, tam meyvesini toplayacaksınız duruşmaya gireceksiniz giremiyorsunuz. Dolayısı ile ben bu anlamda da bir takım çalışmalar yaptım. Duruşmalara girip ceza aldığım çok oldu. İllegal girdim duruşmalara. Ve bana ceza verilmesini talep ettim. Yani duruşmadan çıkmadım. Duruşmadan atıyorlardı çünkü. Çıkmadım hakkımda ne işlem gerekiyorsa onu yapın ben burada müvekkilimin haklarını savunmak zorundayım diye. Duruşmadan çıkmadığım zamanlar da oldu. Bu mücadeleleri de yaptık.”

İLK BAŞÖRÜTÜLÜ BAŞKAN YARDIMCISIYDI

Daha sonra meclis üyesi seçildiğini ve Türkiye’nin ilk başörtülü Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Şeyma Döğücü, “Sonra da Sancaktepe Belediye Başkan yardımcılığı yaptım. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik o anlamda. Bunlar güzel şeyler. Artık Türkiye’nin normalleştiğini gösteren süreçler. Yani artık başörtülü bir Başkan yardımcısı işte başörtülü bir Milletvekili kimseye garip gelmemeye başladı. Hiç olmasa bu memleketin yetenekli kapasiteli kadınları, kızları da kendi emeklerini memleketleri için kullandılar. Yani biz geçtiğimiz 15-20 seneyi kendi haklarımız uğruna mücadele ederek, kaybettiğimiz zaman olarak düşünüyorum. Kazandığımız çok şey var. Ben asla o süreçleri mağduriyet olarak tanımlamıyorum. Bizim onurlu çalışmalarımızdır onlar. Hiçbir zaman mağdur olmadık. Kendimi asla mağdur görmedim. Fakat şuna üzülüyorum. Türkiye kaybetti. Şimdi bakın bir sürü pırıl pırıl genç kız, her biri bir yerlerde hizmet verecek, emek verecek, zekasını konuşturacak. Bunlara daha önceden sahip olabilirdik” diye konuştu.

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

1965 yılında Çorum’da doğdu. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşuyla birlikte 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi olarak siyasi hayata katıldı. İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın kolları başkanı olarak görev yaptı. 2009 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye meclis üyesi olarak seçildi. 2013-2014 yıllarında Türkiye’nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı olarak Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2012 yılında yapılan AK Parti il kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı.

Evli ve 3 çocuk annesi olan Şeyma Döğücü, İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yaptı.

Şeyma Döğücü 7 Haziran 2015 Tarihinde Yapılacak Olan Milletvekilleri Genel Seçimlerinde Ak Partiden İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Adayı oldu.  

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı