ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

23.03.2024 15:20:00

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

Çekmeköylü vatandaşlar için çile yoluna dönüşen Şile Yolu trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan Çekmeköy, Taşdelen, Alemdağ Köprülü Kavşağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Ümmü Gülşen Öztürk, Şengül Karslı  ve  AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Tahsin İnce, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Murat Aslan, meclis üyeleri, muhtarlar ve genç yaşlı binlerce Çekmeköylünün katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yaklaşık beş yıldır mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından bölgede çalışma yapılması beklenen ama bir türlü çalışma yapılmayan Taşdelen- Yenidoğan Kavşağı Projesi için, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde çile yoluna dönen kavşakta trafik sorununun çözülmesi için 6 Ocak 2023‘te çalışma yapılacağı müjdesini paylaşılmıştı. 2023 Nisan ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum’un katıldığı törenle köprülü kavşağın temelleri atıldı. 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan köprülü kavşak projesi ile;  842 Metre yol, 1 adet otoyol köprüsü,  2 adet dere köprüsü imalatı yapıldı. Alemdağ, Taşdelen, Ekşioğlu, Çatalmeşe ve Nişantepe Mahallelerine ulaşımı kolaylaştıran proje sayesinde Taşdelen-Yenidoğan Kavşağı’nda da trafik problemi büyük oranda ortadan kalkacak.

Şile Yolu çile yolu olmaktan çıkıyor diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz“ Şunu hatırlayalım Çekmeköylüler, Taşdelenliler Alemdağlılar, Çatalmeşeliler, Nişantepeliler, Ekşioğlu Mahalle sakinlerimiz 2018 yılında başlayan ihalesi yapılan bir kavşak vardı. Yeni İBB yönetimi 2019 yılında burayı ziyaret etti ve en kısa sürede bitireceğim dedi. Bugün 5 yılın sonunda ne noktada olduğunu bilmediğimiz bir Taşdelen-Yenidoğan Kavşağı projesi var. Ama gelin görün ki bir yanda da bundan 11 ay önce Murat Başkanımızla temelini attığımız ve çok kısa bir sürede hizmete açtığımız bu kavşağımız var. Yapıyoruz ediyoruz demiyoruz, yaptık yapıyoruz inşallah. Bizim farkımız bu… Bu kavşağın yapımında emeği olan Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Kurum’a hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.  15 gün sonra seçime gidiyoruz, önce dua sonra desteğinizi istiyorum. Bir desteği de Murat Başkanımıza istiyorum. İptal edilen ve toprak doldurulan metro, bitirilmeyen Alparslan Türkeş Kültür Merkezi, ne yapıldığını kimsenin bilmediği kavşak çalışmasından Çekmeköylülerin mutlu olmadığını düşünüyorum. Yarım bırakılan hizmetlerin bitmesi, metronun Taşdelen bölgemize gelmesi, Alparslan Türkeş Kültür Merkezi’nin  tamamlanması ve hizmet gelmesi için adres belli, Murat Kurum! “ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum “ Bugün, burada, Çekmeköy’de muhteşem bir coşku var! Muazzam bir heyecan var! Büyük bir mutluluk var! Çünkü bugün, Çekmeköy’ümüzün hayatını kolaylaştıracak yeni bir ulaşım yatırımıyla daha karşınızdayız. Çilesiz İstanbul’un en önemli kilometre taşlarından biri olan Taşdelen-Alemdağ Kavşağımızı açıyoruz. Bizim, İstanbul’umuzun mevcut karmaşasını, içinde bulunduğu kaos ortamını; en hızlı, en verimli ve en ucuz şekilde gidermek için çalışmaya dair azmimiz var, arzumuz var, projelerimiz var. Hamdolsun İstanbul’u, her geçen gün özlediği, beklediği, hayal ettiği o güzel günlere bir adım daha yaklaştırıyoruz. İşte bugün hep birlikte açılışını yaptığımız Taşdelen-Alemdağ Kavşağı bunun en somut, en güzel örneğidir.  Bu kavşağımız; Çekmeköy’ü trafik çilesinden kurtaracak. Yine Ekşioğlu, Alemdağ, Çatalmeşe, Nişantepe, Taşdelen, Sultançiftliği ve Güngören mahallelerimize girişleri çok daha kolaylaştıracak. Böylece bölgedeki trafik sorunu çözüme kavuşacak. Ben bu duygularla; Taşdelen-Alemdağ Kavşağımızın hayata geçirilmesinde başta emeği geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’a, tüm mimar ve mühendislerimize, işçi ve emekçi kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Kavşağımızın İstanbul’umuza, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağımızı; Bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında inşa ettik. Mevcutta Yenidoğan Kavşağı’nın üzerinden sağlanan ulaşımı yeni kavşağımız ile çok daha verimli kıldık. Kavşağımızla, İstanbul yönünden Çekmeköy’e, Çekmeköy’deki trafiğin de devlet yolunun her iki yakasına ulaşımını 3 kilometre kısalttık. Seyahat süresini 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik. Çekmeköy’e hizmet veren kavşak sayısı artırarak, trafik yoğunluğunun önüne geçtik. Böylece bu kavşağımız ile zamandan 39 milyon lira, akaryakıttan 5 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 44 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 403 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Projemiz ile ayrıca olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine büyük katkı sağlayacak ve trafik tıkanıklığından dolayı oluşacak olumsuz durumların önüne de şimdiden geçmiş olduk. Biliyorsunuz olası depremlerde yol, köprü, tünel ve viyadüklerin ulaşıma hizmet vermesi hayati önem taşımaktadır" dedi.Protokol konuşmalarının ardından Başkan Poyraz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’naggünün anısına hediye takdim etti.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki