Suat Kılıç`tan Sözcü`ye çok sert cevap!

28.10.2014 18:07:47

AK Parti`li eski Spor Bakanı Suat Kılıç, `AKP-IŞİD kebapçıda` diye haber yapan Sözcü`ye sert cevap verdi.

2013`ün Mayıs`ında eski Bakan Kılıç`ın Türk kebapçılarıyla meşhur Köln Keup Caddesi’ndeki Urfalı bir ailenin işlettiği Kilim Restoranı’nda çektirdiği fotoğraf yeniden servis edildi.
Bakan Kılıç`ın buluştuğu ekibin Alman İstihbaratı tarafından “Suriye ve Irak’a intihar bombacısı göndermekle” suçlandığını yazan Sözcü`ye tepki yağdı.
Bakanlığı döneminde Almanya’nın Köln Kenti`ni ziyaret eden ve Keupstr’deki Kilim Restoranta giden AK Parti milletvekili ve eski Spor Bakanı Suat Kılıç, burada çektiği hatıra fotoğrafı çektirmiş ve IŞİD`e destek olarak yorumlanyanlar çıkmıştı.
Söz konusu gazete fotoğrafın altına da "Suat Kılıç, bakanlığı döneminde, hakkında soruşturma açılan Selef İbrahim Ebu Naci (bakanın solunda) ve diğer cihadcılarla birlikte. İbrahim Ebu Naci, Köln ve diğer kentlerde ücretsiz kuran dağıtıp gençleri cihada göndermekle suçlanıyor." diye yazdı.

`TESADÜFEN OLUŞAN BİR KAREYDİ`
Bakana Köln gezisinde eşlik eden Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD Başkanı Süleyman Çelik ise "Tamamen tesadüfen oluşan bir kareydi. Restoranın sahibini tanırız, çok ısrar etti illa lahmacumunu yiyin" diye. Onunla ayaküstü sohbet ederken girişteki masadan sakallı bir genç Bakanı tanır ve "Selamün aleyküm" der. Akabinde de kendi cep telefonlarıyla bir hatıra fotoğrafı çektiler" açıklamasını yapmıştı.
2 yıl önceki karşılaşmayı yeniden gündeme getiren Sözcü`ye yüklenen Kılıç, twitter hesabına "Köln`de, Türk lokantasında, `Selefî` olduğu iddia edilen grupla tesadüfî karşılaşmamı istismar eden zavallılar; yalancı ve müfterisiniz." diye yazdı.

vakit



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki