İLAHİYAT FAKÜLTESİ OKUYAN TALEBELERE MEDRESE USULU DERS VE BURS İMKANI

16.08.2016 22:47:08

İLAHİYAT FAKÜLTESİ OKUYAN TALEBELERE MEDRESE USULU DERS VE BURS İMKANI

Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi, Aziz Mahmut Hüdâyî Vakfı bünyesinde hizmet veren ve klasik Arapça derslerinin medrese usulünde icra edildiği bir ilim tahsili programıdır. Her sene olduğu gibi 2026-2017 döneminde de İstanbul´da ilahiyat fakültesini (Marmara, İstanbul, FSM) kazanan tüm erkek talebelerin başvurabilmektedirler. Belirli bir kontenjan çerçevesinde öğrenci kabul eden Suffe Meclisi, örgün okuyan talebelere yönelik bir program tertip etmektedir.

Suffe Meclisi dört senedir devam etmekte olan ve tamamı İslâmî İlimlere dair kadim Arapça eserlerin okutulduğu müstakil bir fakülte hüviyeti arz eden ilmi ders halkasıdır. Muhtevası itibariyle Sarf, Nahiv, Mantık, Belâgât ve diğer ?âlet ilimlerinin? yanı sıra Tefsir, Hadis, Fıkıh, Akâid ve Usûl-ü Fetva gibi ?âlî ilimleri? ders olarak okutmaktadır. Ders saatleri birinci ve ikinci örgün eğitimde okuyan talebelerin okul ders saatlerine göre tayin edilmekte olup dersler birinci öğretimler için 16.00; ikinci öğretimler içinse saat 08.30´da başlamaktadır. Her sene yeni talebe alan Suffe Meclisi´nde dersler okulların açılmasıyla (eylül ayının ikinci haftası çoğunlukla) başlamaktadır ve bayram tatilleri hariç kış tatilinde 1 hafta; yaz tatilinde 2 hafta olacak şekilde izin yapılmaktadır. Böylece tüm sene boyunca derslere ara verilmeden devam edilmekte olup 5 senelik program ve müfredata riayet edilmektedir. Dersler haftanın 6 günü devam ediyor olup sadece pazar günleri ders yapılmamaktadır. Bu şekilde ikinci bir fakülte şeklinde değerlendirilebilecek Suffe Meclisi, sınırlı zaman olan 5 senelik fakülte sürecini hakkını verecek şekilde ikmal etmeyi hedeflemektedir.

Bunlarla birlikte okullarda tartışılmakta olan ve ilahiyat talebesini yakından ilgilendiren tarihsellik hermenotik, modernizm gibi mes´elelere dair mülahazalar iki haftada bir defa Pazar günleri yapılan ?Müesses İslam Nizamına Karşı Modern Zaman Telakkileri? başlıklı seminerleriyle ele almakta olup bunlarla ilgili okumalar yapılmaktadır. Arapça okunan muhalled eserlerin yanı sıra talebeler sürekli olarak Necip Fazıl, Sezâi KARAKOÇ ve Mehmet Akif gibi iman, fikir ve harekette tecessüm eden ulu kahramanların fikir ufkuna dair okumalar yapmaya teşvik edilmekte; metinden ve ibareden alınan ilhamın müstakim bir fikir örgüsüyle ifade edilmesi gaye edinilmektedir. Başkenti İstanbul olan büyük ilim ve fikir atlasının kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve düştüğü yerden kalkabilmesi için kendi karargâhlarımız olan medrese ve kütüphanelerimizi hayata dâhil etmenin ve hayatı yeniden tanzim edebilmenin yollarını aramaktadır.

 

Kayıtlar ve dersler hakkında detaylı bilgi için iletişim;

Tel: 0532 176 28 57 suffemeclisi@gmail.com www.facebook.com/suffemeclisi www.twitter.com/suffemeclisi



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki