Süleyman Soylu: Kemal Kılıçdaroğlu´nun ´telefon´ iddialarını kınıyoruz

5.12.2020 15:52:39

Süleyman Soylu: Kemal Kılıçdaroğlu´nun ´telefon´ iddialarını kınıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda ailesinin ve kendisinin telefonlarının dinlendiğini iddia etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu iddianın ardından olaya ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Bayan Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu´nun  gündemi değiştirme çabası içerisinde olduğunu belirtti.

"GERÇEK DIŞI İDDİALAR"

Kılıçdaroğlu´nun açıklamalarının gerçek dışı olduğunu bildiren Soylu, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu´nun, tamamen gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı ve gerçekle hiçbir ilişkisi olmayan açıklaması, devletimize ve güvenlik güçlerimizle ortaya konulan tüm mücadeleye iftiradır, bühtandır. Aynı zamanda devletimizi zafiyete uğratmaya da matuftur. Sistemimizin önemli kurumlarından birisi olan Ana Muhalefet Partisi´nin Genel Başkanlığı sorumluluğu ile de asla bağdaşmamaktadır."

"HAYAL ÜRÜNÜ AÇIKLAMALARINI KINIYORUZ"

İstihbarat birimlerinin yılda 4 ayrı birim tarafından en az 4 kez denetlendiğinin altını çizen Soylu, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Sayın Kılıçdaroğlu´nun, kendisinin ve ailesinin dinlendiği ya da takip edildiği yönünde bir şüphesi var ise adresi basın yayın organları değil Cumhuriyet Başsavcılıkları olmalıdır. Savcılara yapılacak suç duyurusu karşısında atılacak tüm adımlara hazırız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun, devletin, güvenlik güçlerimizin ve özellikle başarılı operasyonlara imza atan istihbarat birimlerimizin güvenini zedelemeye ve itibarını sarsmaya yönelik bu hayal ürünü açıklamalarını kınıyor, kendisini gerçek dışı iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz."



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı