Süreç için kefen giyeriz

31.10.2014 08:46:54

‘STK buluşmaları’ kapsamında Güneydoğu’da Kürt halkının nabzını tutan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Bölge halkı süreci kabullenmiş durumda... ‘Sürecin başarıya ulaşması için kefen giymeye hazırız’ diyor

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Çalık, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) aracılığıyla Güneydoğu’da yaptığı çalışmaları anlattı. “Yeni Türkiye inşa edilirken toplumsal buluşmalar” adı altında yapılan toplantılara yüzlerce sivil toplum kuruluşunun katıldığını belirten Çalık, halkın Çözüm Süreci’nin ne olursa olsun devam etmesini istediğini söyledi. Çalık, “Halk ‘süreç mutlaka devam etmeli ve kamu düzeni sağlanmalı’ diyor” ifadelerini kullandı. 

“ÇÖZÜM SÜRECİ’Nİ MUTLAKA DEVAM ETTİRİN”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte AK Parti Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz’dan görevi devralan Öznur Çalık, partinin halkla ilişkiler çalışmalarına hız verdi. Hükümetin “Yeni Türkiye” söylemi kapsamında projeler geliştiren Çalık, Türkiye’de STK’larla toplantılar yapmaya başladı. İlk olarak Güneydoğu’da Şırnak, Batman ve Siirt’te yapılan toplantılara ilişkin izlenimlerini paylaşan Çalık, bölge halkının Çözüm Süreci’ne bakışını anlattı. 6–7 Ekim olayları sonrası bölgenin nabzını tuttuğunu ifade eden Çalık, her ilde 70’ten fazla STK temsilcileriyle görüştüğünü aktardı. Bölge insanının Çözüm Süreci’nin devam etmesini istediğinin altını çizen Çalık, “Yeni Türkiye inşa edilirken toplumsal buluşmalar yapıyoruz. İlk toplantıyı Şırnak’ta yaptık. STK’ların isteklerini ve sıkıntılarını dinledik. Şırnak’tan Batman’a geçtik. Oradan da Siirt’teki STK temsilcileriyle görüştük. Hepsinin tek isteği ‘Çözüm Süreci’ni devam ettiriniz’ isteği oldu. ‘Dağlara çiçek açtığını gördük. Süreç mutlaka devam etsin ve kamu düzeni de sağlansın’ dediler. Bölgedeki genel kanaat bu yöndeydi” diye konuştu. 

“SÜREÇ İÇİN KEFEN GİYERİZ”

Halkın sürece sahip çıktığını vurgulayan Çalık, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz çözüm için her yola başvururuz. Baldıran zehrini içmekse, biz o baldıran zehrini içeriz, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin’ sözüne karşı vatandaşlar, ‘Bizde süreç için kefen giymemiz gerekiyorsa kefen giyeriz’ diyorlar. Halk süreci kabullenmiş ve tamamlanmasını istiyor.” Türkiye’nin 81 ilinde bu şekilde toplantılar yapıp vatandaşların isteklerini ve şikâyetlerini dinleyeceklerini söyleyen Çalık, çıkan sonuçları da rapor halinde Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacaklarını aktardı. Vatandaşların bölgede paralel yapıyla da mücadele edilmesini istediğini belirten Çalık, HDP’nin bölgenin kendilerinin kontrolünde olduğunu söylemini de “Biz Kürdüz ama HDP/PKK’lı değiliz, diyorlar” sözleriyle eleştirdi. 

“150 BİN STK FAAL OLARAK ÇALIŞIYOR”

Deneyimli siyasetçi Öznur Çalık, Türkiye’de 150 binden fazla STK’nın olduğunu söyledi ve devam etti: “Biz iktidara geldiğimizde ülkede STK sayısı 70 bin civarındaydı. Ancak bunun çoğunun sadece tabelası vardı. Şimdi ise 150 binden fazla STK var ve hepsi de faal durumda. bu rakam içerisinde kadın STK oranı yüzde 1.1, genç STK oranı da yüzde 7.7 civarında. Bu sayılar çok düşük ve artırılması gerekiyor.”

vakit



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki