Suriye´nin bazı bölgelerinde TL´ye geçiş yapıldı

15.06.2020 16:55:24

SL´nin rekor değer kaybından sonra Suriye´nin kuzeyinde esnaf ve halk TL kullanmaya başladı.

9 yıldır iç savaşın hakim olduğu ve ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği Esad´ın Suriye´sinde, Suriye Lirası (SL) son aylarda büyük ölçekli değer kayıpları yaşıyor.

SL´nin, iç savaşın başladığı 2011´den bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5 bin 900´u buldu.

Kötüye giden ekonomik koşulların getirdiği hayat pahalılığı ise ülkenin güneyindeki Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerde de rejiminin protesto edilmesine neden oldu.

TÜRK LİRASI´NA GEÇİŞ

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye´de yerel para birimi Suriye Lirası´nın (SL) rekor değer kaybından Beşar Esad rejimini sorumlu tutarak, bölge halkının birikimlerini ve alım gücünü korumak amacıyla Türk makamlarıyla görüşmelerini yoğunlaştıklarını ve küçük TL banknotlarının Suriye´nin kuzeyinde açılan PTT şubeleri kanallarıyla piyasaya sürülmeye başlandığını söyledi.

Halep vilayetinde Türkiye´nin kontrolündeki Marea kenti, yerel yönetimin kararıyla Suriye Lirası yerine artık TL kullanıyor.

"İSTİKRAR GETİRECEK"

Kentteki ufak işletmelerde 5, 10 ve 20 TL´lik banknotlar kullanıma sokuldu. Kent esnafı, Suriye para birimine oranla dolar karşısında daha güçlü olan TL´nin yerel ekonomilerine istikrar getireceği görüşünde.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki