TALEPLERİMİZ FELAKETİMİZ Mİ OLUYOR?

3.06.2022 08:45:00

TALEPLERİMİZ FELAKETİMİZ Mİ OLUYOR?

Ümraniye Belediyesi tarafından Lise son sınıf öğrencilerini kapsayan Mezuniyet Şöleni Programı Ümraniye Millet Bahçesinde gerçekleştirildi. Bir taraftan gençlerimize gelenek, görenek ve manevi değerlerimizi aşılamaya çalışırken bir taraftan da böylesi bir programın yapılması bizleri derinden üzmüştür. Ümraniye Belediye Başkanı Sn. İsmet YILDIRIM Bey Programın oluşumundan şu şekilde bahsetmektedir. “Gençler dediğinizi yaptık. Serdar abinizi siz seçtiniz. Serdar Ortaç demokrasi ile seçildi. Gençlerin hepsiyle 200’er 200’er bir araya geldim. Onlara mezuniyete var mısınız dedim. Onlarda kabul etti. Şimdi burada hep birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

Bu haberi yapmadan önce yanlış bilgilendirmemek adına konser videosunu izledik. Serdar Ortaç’ın Sahnede kullandığı sözler gerçekten değerlerimizden ne kadar uzak bir program olduğunu ortaya koymaktadır. İfadeleri aynen şu şekildedir. 

-    “Kızlar çığlık atınca şahane oluyor ama beyler haaa deyince daha güzel oluyor. 

-    “Beyler kaç kişi bekâr aranızda görmek lazım”  gibi programın amacına hizmet etmeyen bir sistemle program akışı sağlanmıştır. 

Gençleri kazanmanın yolu bu olmamalı, bizler toplum içerisinde refah, huzur, güven, ahlak istiyorsak veya bunlara ihtiyacımız varsa yöntem bu olmamalı. Ne zaman ki inanç ve değerlerimizden uzaklaştık toplum olarak başımıza gelen felaketleri sorgulamamalıyız. 

Gençlerle bir araya gelmenin ve onları kazanmanın veya mutlu etmenin yolu bu şekilde milli değerlere uzak başıboş kepaze konserler veya güzel ahlaka dair kendisinde zerre bir iz görmediğimiz kişilerin gayrı ahlaki hayatı teşvik eden şarkıları değildir. Bilim, irfan sohbetleri ve meclisleri ile Müslüman vakarını muhafaza eden faaliyetlerdir. Kendini milli ve dindar gençlik yetiştirmek ideali ile tanımlayan camianın gelecek ideallerine aykırı olan bu şekilde toptancı ve kolaycı kepazeliklerle "Biz gençlere ulaşmaya çalışıyoruz." savunmalarını kabul etmiyoruz. Birilerinin yıllarca yetiştirmek için ter ve gözyaşı akıttığı bu nesli hele imam hatip neslini kimsenin beklentisinin olmadığı böylesi nahoş faaliyetlerin mezesi yapmayacağız.

Mezuniyet Şöleninde ayrıca İmam Hatip Okullarının katılım oranının yüksek olması da İmam Hatip okul müdürlerimizin gündemlerine almaları gereken ayrı bir konudur. 21 okuldan ilk 7’de 5 İmam Hatip Lisemizin katılımı ayrıca düşündürücü.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki