Terim koronayla dalga geçen 3 kişiden şikayetçi oldu

Fatih Terim, koronavirüse yakalandığını açıkladığı gün kendisine hakaret eden 3 Twitter kullancısı hakkında, suç duyurusunda bulundu.

GÜNCEL 3.04.2020 17:56:19 0
Terim koronayla dalga geçen 3 kişiden şikayetçi oldu

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından bir süre hastanede tedavi görüp taburcu edilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hastalığını ilk olarak sosyal medya hesabında duyurmuştu.

Terim, attığı tweet´in ardından kendisine hakaret eden 3 Twitter kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve yapılan paylaşımlar nedeniyle itibarının sarsıldığını belirten Terim, şüphelilerin ´hakaret´, ´iftira´ ve ´halkı kin ve düşmanlığa tahrik´ suçlarından yargılanmasını istedi.

HAKARET ÜSTÜNE HAKARET

Terim´in avukatı Rezan Epözdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi: 

"@ErtugrulSaritas, Twitter hesabından kendi görüntülerinin bulunduğu bir video yayınlayarak, ´Bugün aldığımız habere göre Fatih Terim coronavirus olmuş. Allah´ın işte sopası yok. Bunun şerefine içiyoruz...´ şeklinde şarap içerek açıklama yapmıştır.

Ölümcül bir hastalığa yakalanmış Terim´in itibar ve saygınlığını zedeleyecek açıklama yapan şüpheli, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Diğer şüpheli @Themanyedek hesaplı Twitter kullanıcısı da Terim´in hastalığını açıklamasının akabinde, ´Fatih Terim layığını bulmuş... Beter olsun´ şeklinde paylaşımda bulunarak küfür etmiştir. 

@hesapVer4 adlı kullanıcı, ´Senin gibi yalancı, şaibeci, vatan haini, dolapçı biri bir daha dünyaya gelmez´ diyerek, Terim´in terör örgütüyle bağlantısı olduğunu belirtmiştir. Üç şüpheli Twitter kullanıcısı hakkında Terim´in şeref ve saygınlığını rencide edici şekilde hakaret, iftira ve halkı kin ve düşmanlık suçlarından kamu davası açılmasını talep ediyoruz."