TOSYA BIÇKISI DA TESCİLLENDİ...

16.08.2018 18:55:32

TOSYA BIÇKISI DA TESCİLLENDİ...

Yaklaşık üç yüzyıllık geçmişiyle Tosya´nın en önemli kültür öğelerinden biri olan ve Tosya Kaymakamlığı olarak da coğrafi işaret başvurusunda bulunan yöresel bıkları  dün itibariyle tescillenmiş oldu.

Tosya Bıçkıları da Sarıkılçık Pirinci´mizden sonra coğrafi işaret başvrusunun kabul edilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Deniz Pişkin; "Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kurumumuza yapılan bilgilendirmede; Tosya Kaymakamlığı tarafından 2017 yılında yapılan coğrafi işaret başvurusunun dün itibariyle kesinleştiğini ve marka adı olarak "Tosya Bıçkısı" şeklinde koruma altına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz.Tosya´mıza hayırlı olsun.Tosya İlçemizin kültür özgünlüğünü yansıtan değerlerin kayıt altına alınarak korunması ve geleceğe taşınması konusunda sorumluluk sahibidir. Bundan sonraki süreçte kese, kuşak ve kıstı için de çalışmalarda olacak" dedi.

[Tosya Bıçkısı: Sap kısmı manda boynuzundan, bıçak kısmı ise dövme çelikten oluşan, bir tarafı günlük kullanım için düz, diğer tarafı bağ bahçe işlerinde kullanılmak için testere dişli, tamamen geleneksel usullerle, el emeği göz nuruyla yapılan bir sanat eseridir]



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki