Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi arasında imzalanan sözleşme ile Türkiye´de bir ilk olarak köy yollarının bakımı ve içme suyu hizmetleri Tosya Belediyesi tarafından yürütülecek

1.07.2017 21:11:08

Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi arasında imzalanan sözleşme ile Türkiye´de bir ilk olarak köy yollarının bakımı ve içme suyu hizmetleri Tosya Belediyesi tarafından yürütülecek

Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin´in düzenlediği imza töreninde konuşan Kaymakam Pişkin, ?Bugüne kadar ülke genelinde uygulanmayan bir ilke bugün burada imza atıyoruz. Kurumlar arası bir protokol, hem daha ucuz, daha güvenilir ve daha seri hizmet noktasındayız? derken Başkan Şahin de; ?Bu güvene layık olmak için belediye olarak asfalt yol ve diğer araç ve gereçlerimizin sayısını artırıyoruz. En geç 10 ay sonunda yükümlülüğümüz bitmiş olacak? dedi.

HÜKÜMET, Büyükşehir yasasına göre nüfusu 300 bine düşürme çalışmaları yaparken, yasanın yürürlüğe girmesi halinde Büyükşehir olacak vilayetlerden birisi olacak Kastamonu´da, bu sürece en erken entegre olan, bocalama yaşamayan ilçelerden birisi şüphesiz Tosya olacak.

Zira, Büyükşehir yasası ile birlikte Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin yerini İl Özel İdareler alacağından köylerin yol, su, kanalizasyon, su deposu, köprü, menfez gibi hizmetleri de yerel yönetimler üstlenecek. Bu doğrultuda Köydes kapsamında Kaymakamlık ile Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol ile 24 kilometrelik asfalt yol için 1 milyon içme sularıyla ilgili de 866 bin liralık iş dün düzenlenen imza töreni ile Tosya Kaymakamlığı tarafından Tosya Belediyesi´ne verildi.

İmza töreninde konuşan Kaymakam Deniz Pişkin, 2 milyon KÖYDES ödeneği, 860 bin köylere su deposu, sondaj gibi yatırımlar ile 24 kilometrelik yol ağının da kapsayan hizmeti yüklenici firma olarak Tosya Belediyesi´ne verildiğini söyledi. Pişkin, ?Önce olası bir yanlış anlaşılmayı düzeltmem gerekiyor. Biz bu işi belediyeye veriyoruz ama vatandaşların kafasında şöyle bir algı kesinlikle oluşmasın. Belediye İlçe merkezi dururken bağ veya köy yolları ile niye uğraşıyor? Denilmesin. Başkan bey, daha önce de açıkladı, öncelik ilçenin asfalt yollarında. Lakin sıcak asfaltın bir dönemi var. Havalar tam ısınmadı. İfadelerine göre de asfalt üretimine başlandı. Havaların ısınmasıyla birlikte ilçede sıcak asfalt çalışmaları yapılacaktır. Köydes hizmetlerini belediyeye vermemizdeki amacımız; hem daha ucuz, daha güvenilir ve daha seri hizmet noktasındayız. Daha önce muhatabımız özel firma temsilcileri iken bugünden sonra muhatabımız Tosya Belediyesi adına Başkan Kazım Şahin olacaktır. Belediyenin bu yaklaşımı nedeniyle huzurlarınızda Belediye Başkanı Sayın Kazım Şahin´e teşekkür ediyorum? dedi.

Belediye Başkanı Kazım Şahin de imza töreninde yaptığı konuşmasında; Büyükşehir olmayan yerlerde ülke genelinde bu iki kurum arasında bu hizmet alımları ile ilgili atılan imza ve yapılan bir sözleşme yok. Büyükşehir olarak 300 bin nüfusun geçerli olacak olması Kastamonu´nun da Büyükşehir´e döneceği için şimdiden Tosya KÖYDES kapsamında yapılacak köy altyapı çalışmalarının belediye tarafından yüzde 50, su deposu ve izale hattı gibi işlerde de yüzde 25´lik kırımla işleri daha ucuz ve daha güvenceli ve daha hızlı şekilde hizmet edeceğiz. Nitekim yükümlülüğümüzü daha iyi şekilde yerine getirebilmek amacıyla soğuk asfalt dökülebilecek yeni aracımızı aldık 7 Temmuz´da teslim alacağız, yine TIR için bir çekici kafa, lastik tekerlekli iş makinası, yeni bir silindir daha alıyoruz. Malzeme stokumuz hazır ama yine de malzeme imalatımız devam ediyor? dedi.

Başkan Şahin, bağ yollarıyla ilgili olarak da Gökyer, Yazıçam, Çatak, Bademarkı, Hasanarkı ve Mermerdirek bölgelerinde soğuk asfalt çalışmaları önce bakım sonra da 2. Kat asfalt çalışmaları ile tamamlayacaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Pişkin ve Belediye Başkanı Şahin tarafından ihale sözleşmesi hayırlı olsun dilekleriyle karşılıklı imzalandı.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki