TOSYA KAZIM ŞAHİN`LE GÜCÜNE GÜÇ KATTI

14.12.2014 16:32:38

TOSYADA DÖRT YOL TAMAM

 Tosya ilçesinde en büyük kazaların meydana geldiği Çorum Kavşağı’nda çalışmalar hızla devam ediyor.  Her projede olduğu gibi Kavşak Projesini de Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin yakından takip ediyor. 

Dün sabah saatlerinde kavşak çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kazım Şahin kavşak hakkında açıklamalarda bulundu. Çorum Kavşağının Türkiye’nin 3.ncü büyük kavşağı olduğunu aktaran Başkan Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada; “kavşak ilçemizin bir vizyon projesidir. Bu kavşak tamamlandığında Yeni Tosya’nın önü açılacak. Yukarıda sıkışan şehir aşağıya doğru inecek. Yolun alt tarafları imara açılacak. Çalışmalar şu anda İskilip Yolu üzerinde devam ediyor. D-100 Karayolu’ndan Kültür Merkezine kadar olan kısım yükseltilerek İskilip Yolu çift yönlü yol olacak. Kodunun 4 metre yükseltilecek ve şehrin atık suyu iki yolun arasından geçirilmek suretiyle atık su arıtma tesisine pompalanacak.  İkinci aşamada kavşağın yapımına başlanmasıyla birlikte otogar ve Tosya Meslek Yüksekokulu’nun kavşaktan geçişi kapatılarak halısaha yanında bulunan üst geçitten verilecek.  

Üç aşamalı yapılan kavşak projesinde, mevcut kavşakta çalışmaların tamamlanmasının ardından ikinci kavşak Hotel Doğramacı’nın yan tarafına yapılacak.

Üçüncü aşamada ise D-100 Karayolu’nun alta alınması çalışmaları var. Battı çıktı olarak yapılacak olan kavşakta İstanbul istikametinden yada Samsun istikametinden gelen araçlar İskilip Yolundan ve Şehir Merkezi’nden gelen araçları görmeden yollarına devam edecek.

Şehir Merkezi’nden yada İskilip Yolundan gelen araçlar D-100 Karayolu’na girerek yollarına devam etmek isterlerse kavşağı kullanmak zorundalar. Çünkü D-100 Karayoluna tek bağlantı kavşak üzerinden olacak.

Kavşağın tamamlanmasıyla mevcut otogarın işlevini yitireceğinden otogar İstanbul istikametinde D-100 Karayolu’nun kenarına taşınacak.  Tosya’ya yakışır olarak inşa edilecek yeni otogarda ilçemizin önündeki 50 yıl, 100 yıl hizmet verebilecek kapasitede olacak.

Hedefimizin Devrez Üniversitesi olması nedeniyle burada çalışmalar Üniversiteye göre yapılacak. İskilip Yolunun solunda kalan bölümde üniversite için tahsis edebileceğimiz ne kadar arsa arazi varsa tahsis edeceğiz. Üniversite için sınır gözetmiyoruz.  Kavşağın tamamlanmasıyla birlikte Tosya Meslek Yüksekokulu’nun mevcut girişi kapanacağından okulun girişini arka taraftan üst geçit üzerinden vereceğiz.  Sayın Valimizle konuşarak TOSTAŞ’ın yerinde Kredi Yurtlar Kurumu’na ait bir yurt yapılması için müracaat edeceğiz. 

Yolun altının imara açılmasıyla yukarıda sıkışan şehir aşağıya doğru inecek ve Tosya yeniden imar edilecek. Biz vizyon projelerimizle Tosya’yı yeniden imar etmek için çalışıyoruz. İnşallah Tosya tercih edilen yaşam yeri haline gelecek” dedi.

Açıklamaların ardından gazetecilere kavşağı gezdiren Başkan Şahin Üç aşamalı olarak inşa edilecek olan Türkiye’nin 3.ncü büyük kavşağında kazaların önüne geçileceğinin altını çizerek; “projelerimiz 50 yıl sonrası için 100 yıl sonrası için. Bu yapılanlar 50 yıl, 100 yıl ilçemizin ihtiyaçlarına cevap verebilmelidir. Biz Belediye olarak projelerimizde gelecek yılları düşünerek hareket etmek zorundayız. Şehrimizin yaşanabilir ve tercih edilir olması için en iyi hizmeti yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki