Türkiye´nin yanındayız

14.08.2018 08:58:30

Başkan Erdoğan´ın, ?Oyunu gördük, meydan okuyoruz? çıkışı tüm dünyada yankı buldu. ABD yönetiminin Türkiye´yi hedef alan ekonomik saldırılarının, kendilerini de içine alacak bir türbülansa dönüşeceğini fark eden ülkeler, Siyonist-Evanjelist terörüne karşı

BD´nin Türkiye´yi hedef alarak açtığı ekonomik savaşa ülkelerin verdiği tepkiler çığ gibi büyüyor. Birçok ülke ABD´nin doları yaptırım aracı olarak kullanmasına tepki gösterirken, aynı zamanda da ?Türkiye´nin yanındayız´ mesajları veriyor. Bu durum ABD´yi, Kudüs´ün İsrail´in başkenti olarak kabul etmesi sonrası BM Genel Kurulu´nda 128 oyla alınan karar doğrultusunda ilk kez yalnızlaştırırken, ikinci yalnızlığını da Türkiye´ye yaptığı ekonomi savaşında yaşamış oldu.

ALMANYA´DAN ÇİFTE AÇIKLAMA

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza" diyerek, gelişmeleri Almanya´nın yakından izlediğini kaydetti.

Bu açıklamanın ardından ABD´nin açtığı savaşa bir tepki de Almanya Başbakanı Angela Merkel´den geldi. Merkel, "Türkiye´nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasından kimsenin çıkarı yok. Almanya, Türkiye´nin ekonomik refah içinde olduğunu görmek istiyor" ifadelerini kulandı.

 

 

 
 
Cevad Zarif

 

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

ABD´nin Türkiye ekonomisine yönelik attığı adımları değerlendiren İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "ABD, Türkiye´ye karşı zorlu bir ekonomik savaş başlattı. İran, Ankara´yı tamamen desteklemektedir" dedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de ABD´nin Türkiye´ye karşı izlediği politikayı eleştirerek, Türkiye´ye her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. İran devlet televizyonuna konuşan Kasımi, "Biz İran halkı ve devleti olarak iyi ve kötü günlerde her zaman Türkiye milleti ve devletinin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE´NİN YANINDAYIZ

Kritik durumlarda hep Türkiye´nin yanında duran ve bir süre önce ABD ile kriz yaşayan Pakistan´dan da destek geldi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye´nin yanında olduğu mesajını paylaştı. Açıklamada ?Pakistan halkı ve hükümeti, her zamanki gibi Türkiye´nin yanında olacaktır? denildi.

Türkiye´ye bir destek de Azerbaycan´dan geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, "Ülkemiz, Türkiye´nin ekonomisine sermaye yatırmaya devam etmenin yanı sıra Türk ekonomisinde aktif yer almayı sürdürecektir. Azerbaycan, Türkiye ekonomisinin geleceğinden tamamen emindir. Azerbaycan her zaman olduğu gibi bütün alanlarda Türk halkı ve devletine her türlü desteğe devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

BİZ DE SALDIRI BEKLİYORUZ

Türkiye´nin döviz üzerinden ekonomik saldırılarla karşı karşıya olmasına İtalya da tepki göstererek, Ankara´ya deste mesajı verdi. Libero gazetesine mülakat veren İtalyan Başbakanlık Müsteşarı Giancarlo Giorgetti, bu ayın sonu ile eylül ayının başında İtalya´ya yönelik ekonomik bir saldırı olabileceğine dikkati çekerek, bu bağlamda Türkiye´yi örnek gösterdi. Giorgetti, "Böyle bir saldırıyı bekliyorum. Yazın borsada az hareket olduğunda bu, ülkelere yönelik agresif girişimlere neden olabilir, tıpkı Türkiye´de olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

 

 

 
 

 

Rusya´dan milli para desteği

ABD´nin hukuk tanımaz tutumuna karşı Türkiye´ye bir destek de Rusya´dan geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın ticareti milli para birimleriyle yapma çağrısına destek veren Kremlin, bunu bütün ülkelerle gerçekleştirmek için çabaladıklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya´nın, uluslararası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasını desteklediğini ifade ederek, "Rusya bu konuyu uzun süredir, en üst düzey seviyeler de dahil olmak üzere çeşitli seviyelerde çalışıyor" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in de bu konuyu gündeme getirdiğini anımsatan Peskov, "Rusya, Türkiye ile de milli para birimleriyle ticaret yapmak istiyor. Ancak bu konunun üzerinde titizlikle çalışılması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov da, ABD dolarının uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldiğini belirterek, ?ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız? ifadelerini kullandı.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki