Ümraniye Belediyesi´nden Etiyopya-Diredawa´ya Yetimhane!

31.03.2018 08:21:53

Ümraniye Belediyesi´nden Etiyopya-Diredawa´ya Yetimhane!

Ümraniye Belediyesi; 2017´de kardeş şehir olduktan sonra birçok konuda yardımlarda bulunduğu Diredawa Belediyesi ile kardeşlik ilişkilerini pekiştiriyor.  Bu kapsamda; Ümraniye Belediyesi ve Kardeş Şehir Diredawa Belediyesi ile Deniz Feneri Derneği arasında Etiyopya Diredawa il sınırları dahilinde Diredawa Belediyesi tarafından temin edilen arsaya yetimhane yapılmasının antlaşması imzalandı.

İstanbul´a gelerek Ümraniye Belediyesinin misafiri olarak gezdirilen Diredawa´lı misafirler, bugün belediye binasına gelerek Başkan Hasan Can´ı makamında ziyaret ettiler.

Geçtiğimiz günlerde Diredawa´dan İstanbul´a gelerek, Tarihî Hekimbaşı Av Köşkü, Nikâh Sarayı, sosyal marketler, aş evi, kültür merkezleri gibi Ümraniye Belediyesine ait sosyal alanları gezen Diredawa Belediye Başkan Yardımcısı Abdella Ahmed Mummed ve beraberindeki heyet bugün ise Başkan Hasan Can´ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Diredawa Belediye Başkan Yardımcısı Abdella Ahmed Mummed ve Eşi Neima Mohemmed Seid, Özel Kalem Müdürü Hassen Tahir Said, İnsan Kaynakları Müdürü Harbi Bouh Wersame ve Ethio-Gulf East Ethiopia Proje Koordinatörü Mosisa Ebsa Barento, Deniz Feneri İstanbul Şube Başkanı Rasim Karagül ve yönetim kurulu üyeleri bulundu.

Başkan Hasan Can, ziyaretteki konuşmasında; ?Diredawa bizim kardeş şehrimiz, sizleri tekrar Türkiye´de, İstanbul´da ve Ümraniye´de gördüğümüz için çok mutluyuz, hoş geldiniz. İnşallah Diredawa´da yapılacak olan yetimhane hayırlara vesile olur.  İnşallah orada yavrularımız ilim irfan sahibi olurlar? dedi. Birlik ve beraberliğin önemine de vurgun yapan Başkan Hasan Can, ?Biz birbirimizin dilini bilmesek de aramızda tercüman olmasa da kalplerimiz bir olduğu için anlaşırız. Alem-i İslam´ın yeniden birbirine kaynaşması ve kenetlenmesi lazım. Rabbim Müslümanlara güç, kuvvet versin? dedi.

Ardından bir konuşma yapan Diredawa Belediye Başkan Yardımcısı Abdella Ahmed Mummed; Başkan Hasan Can´a, Diredawa´ya yaptığı yardımlar ve destekler için ve ayrıca Türkiye´de kendilerini ağırlayıp ilgilendikleri için teşekkür ederek; ?Sizinle kardeş olmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah sayenizde Diredawa´da yapılacak yetimhane ile büyük bir sevap işleyeceğiz. Bizler Müslümanlar olarak kardeşiz? dedi. Çalışmalarından dolayı Başkan Hasan Can´ı tebrik eden Abdella Ahmed Mummed, ?Sizlerin tecrübelerinden faydalanarak şehrimizi iyileştirmek istiyoruz? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Diredawa Belediye Başkan Yardımcısı Abdella Ahmed Mummed ve Deniz Feneri İstanbul Şube Başkanı Rasim Karagül tarafından Etiyopya Diredawa´da yapılacak olan yetimhanenin yapımında dair protokol imzalandı.

Ziyaretin sonunda Başkan Hasan Can, Diredawa Belediye Başkanına selamlarını ileterek, Diredawa Belediye Başkan Yardımcısı Abdella Ahmed Mummed´e, Diredawa Belediye Başkanına vermek üzere Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu Hocaları tarafından yapılan yaldız işlemeli zemzem takımı hediye etti.

 



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI