Ümraniye´de Demokrasi Nöbeti

3.08.2016 19:42:27

Demokrasi Nöbeti´nin 18. gününde de Ümraniye Meydanı doldu taştı. Coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Hasan Can, ?Hainlerin başarılı olacağını asla düşünmedim? dedi.

Demokrasi Nöbeti´nin 18. gününde de Ümraniye Meydanı doldu taştı. Coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Hasan Can,?Hainlerin başarılı olacağını asla düşünmedim? dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi´nin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla meydanları boş bırakmayan millet nöbete devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında milli iradeye sahip çıkan vatandaşlar Demokrasi Nöbeti´nin 18 gününde de 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nı hınca hınç doldurdu. Yoğun katılımın olduğu programa Başkan Hasan Can´ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Ümraniye İlçe Eski Başkanı Öztürk Oran, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Üyesi Yüksel Özçelik, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Nurullah Genç, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, BBP İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetimi, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, STK üyeleri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Coşkulu kalabalığın olduğu meydanda Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mehter gösterimiyle devam etti. Ardından 15 Temmuz darbe gecesiyle alakalı yazdığı şiiri okuyan Âşık Kevserî, meydanı dolduran vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Ümraniye İlçe Eski Başkanı Öztürk Oran, ?Ne zaman Ümraniye halkına ihtiyaç duyulsa bu meydanlar hep doldu taştı. Şimdi de demokrasi nöbeti için dopdolu. Bu aziz millet gibi dünyanın hiçbir yerinde tanka, tüfeğe karşı göğsünü siper eden bir halk bulamazsınız. Ümraniye halkı Kısıklı Meydanı´na da damgasını vurdu. Yaşlısı, genci ve çocuğu sabaha kadar orada nöbet tutuyor. Demek ki Ümraniye´de vatanseverlik bir başka. Allah hepinizden razı olsun. Öte yandan Rabbim tankların üstüne çıkarak, bu kalkışmaya karşı direnen ve şehit olan kardeşlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifa versin? dedi.

Ümraniyelilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, geçmişte yaşanan darbeleri etraflıca anlatarak konuşmasına devam etti. Prof. Dr. Şimşirgil: ?Bugün bizim liderimiz, ?Öleceksek adam gibi ölelim´ diyen bir liderdir. Yanında kefenini taşıyan birisidir. İşte şehitlik anlayışı budur. Bizim milletimiz tüm dünyaya kime güvendiğini gösterdi ve göstermeye de devam ediyor? dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu yaptığı konuşmasında, ?17 gündür meydanlarımızı, İstanbulumuzu ve 81 ilimizin meydanlarını dolduran, millî iradesine sahip çıkan kahraman milletimizi saygıyla selamlıyorum. Kıymetli dostlarım, bugün yaşadığımız felaket, bizim uyanışa geçmemize sebep olmuştur. Çünkü Türkiye gelişmeye, kalkınmaya başlayan ve etrafında olup bitenlere karşı sessiz kalmayan bir ülkedir. Ülkemizin gelişmesini çekemeyen dış güçler hain bir planın içine girdiler ama başarısızlığa uğradılar. Çünkü bu millet, millî iradeye sahip çıktı? dedi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Nurullah Genç, ?15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişimini engelleyen ve o günün kahramanı olan sizlersiniz. Yüzyıllar sonra bu hadiseden bahsedildiğinde sizlerden, o gün meydanlara çıkanlardan gururla, sevgiyle, muhabbetle ve eşi benzeri olmayan bir destandan söz ederek, bahsedeceklerdir? dedi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Üyesi Yüksel Özçelik, ?15 Temmuz´da bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş hain bir işgal hareketini Allah´ın izniyle devlet ve millet elele bozguna uğrattık. Artık yarına daha bir umutla bakıyoruz. Çünkü saflar iyice belli oldu. Bu birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmamalıyız. Her daim omuz omuza olmalıyız? dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: ?BU SESİ HİÇ KİMSE DİNDİREMEZ, BU MİLLETİ KİMSE DURDURAMAZ?

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmada, ?Her akşam burada coşkunuzu hiç eksiltmeden devam ettiriyorsunuz. Sadece buradaki coşkuyla kalmayıp, buradan sonra da sabaha kadar Kısıklı´daki nöbetinize devam ediyorsunuz? dedi. Başkan Hasan Can, ?Birçok vatandaşımız büyük bir refleksle hareket edip, meydanlara çıktı. Ardından biz de hastanelere giderek bu kardeşlerimizi ziyaret ettik. Edemediklerimizi de arkadaşlarımız tarafından hal hatır sordurduk. Onların da durumlarıyla alakalı bilgi aldık. Bugün de iki gazimizi ziyaret ettik. Hepsinde de büyük bir heyecan vardı. Kalkıp yeniden cephede savaşacak güç vardı. Her birinden o akşama dair yaşadıklarını dinledik? dedi.

Başkan Hasan Can, ?Haberi aldığım ilk saatlerde hainlerin başarılı olacağını asla düşünmedim. Hele Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ?Haydi meydanlara´ deyince; bu iş bitti, bu sesi hiç kimse dindiremez ve bu milleti kimse durduramaz dedim? şeklinde konuştu.

Programın son konuşmasını Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu: ?Tüm Ümraniye ve halkımız 15 Temmuz istikbal ve istiklal nöbetini, millî irade nöbetini tutmaya devam ediyor. Milletimize 15 Temmuz gecesi alçakça ve haince bir işgal girişimi yapılarak, ülkemizi parçalamaya ve bölmeye çalıştılar. Ancak milletimiz meydanlara dökülerek bu darbe karşısında dimdik ayakta durdu ve tüm dünyaya büyük bir demokrasi hareketi gösterdi? dedi.

Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk´ün duasının ardından, Ümraniyeliler Kısıklı Meydanı´na geçerek nöbete devam etti.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki