Ümraniyeliler Demokrasi Nöbeti´ne Devam Ediyor

6.08.2016 10:32:58

Demokrasi Nöbeti´nin 20. gününde 15 Temmuz Şehitler Meydanı yine Ümraniyeli vatandaşların ilgi odağı oldu. Düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Demokrasi Nöbeti´nin 20. gününde 15 Temmuz Şehitler Meydanı yine Ümraniyeli vatandaşların ilgi odağı oldu. Düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Demokrasi Nöbetleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısına uyan millet meydanları boş bırakmıyor. Meydanlara akın eden vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, dillerinde tekbirlerle millet iradesine sahip çıkıyor.

15 Temmuz Şehitler Meydanı da her akşam binlerce Ümraniyeliyi ağırlamaya devam ediyor. Demokrasi Nöbetleri´nin 20. gününde tekrar bir araya gelen vatandaşlar devletine, bayrağına ve iradesine sahip çıktı. Meydanda düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bosna Hersek Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakoviç´in yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimi, Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve yönetimi, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve yönetimi, Büyük Birlik Partisi Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı, Şair Şeref Akbaba, Avrupa Millî Görüş Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Güleser Topuz, Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ruhani Aras, Büyük Birlik Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı GüleserTopuz yaptı. Topuz: ?Ülkemiz şahsında dünya Müslümanlarının belini kırmaya çalışan, ülkemizde 40 yıldan beri organize olan akrebin düşmanlığı ejderhanın düşmanlığından kötüdür. Ejderha açık vurur, akrep her zaman gizlidir. 15 Temmuz Darbe Girişimi´ne karşılık Başkomutanımız, bayrağımız, ülkemiz ve milletimize karşı vermiş olduğunuz mücadeleyi tebrik ediyorum? dedi.

Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı da bir konuşma gerçekleştirdi. Taşçı: ?Tarihin çok önemli bir diliminde yaşıyoruz. Bunu içtenlikle söylüyorum. 15 Temmuz gelecek nesiller için çok önemli bir gündür. Bunun altını çiziyorum? dedi.

Şair Şeref Akbaba yaptığı kısa konuşmada, ?Katliam gibi bir işgal sürecinde, 15 Temmuz gecesinde ülkemizi yok etmek isteyenlere karşı bu direniş en iyi cevap olmuştur. Allah bizlere kötü günler yaşatmasın?  dedi.

BAŞKAN HASAN CAN SARAYBOSNA BAŞBAKANI´NA BOŞNAKÇA ?BEN FOJNİCALIYIM´ DEDİ

Düzenlenen programda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Hasan Can: ?2016 yılında İstiklâl Savaşı´nın, Çanakkale Zaferi´nin ruhunu bu ülkede tam bir birlik ve beraberlik içerisinde bizlere yaşamayı nasip eden Rabbimize hamdolsun. Bize bugünleri yaşatan yüce milletimize şükran borçluyuz. Tankları durduran, milletin bağrına saplanan hançeri, milletin bağrından söküp çıkaran şehitlerimize rahmet olsun, gazilerimize de Rabbimden şifa olsun? dedi.

Başkan Hasan Can yaptığı bu kısa konuşmanın ardından Bosna Hersek Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakoviç´in takdim etti. Konakoviç´e Boşnakça ?Ben Fojnicalıyım? diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi´nin Fojnica´da bir kültür merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Hasan Can´ın takdimiyle kürsüye gelen Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakoviç, ?Vatanını ve bu kutsal toprakları savunmak için, düşmana karşı canlarını feda eden şehitlerimizi anmak için buraya geldik, Türk milletine saygımızı göstermek için geldik. Yüce Türk milleti dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Burada yapıldığı gibi, biz de 20 sene önce karşı koymaya çalıştık. Devletimizi inşa etmeye çalışıyoruz. Bugün iyi olmamızın en büyük sebeplerinden biri, arkamızda güçlü Türkiye´nin olmasıdır. Size Cumhurbaşkanımız Bakir İzzetbegoviç´in selamlarını iletiyorum? dedi.

İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ: ?DÜNYADA ADALET OLSUN, BARIŞ OLSUN?

Konakoviç´in ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir konuşma gerçektirdi. Başkan Kadir Topbaş: ?Söz konusu vatan, millet ve devlet olduğu zaman her şeyi teferruat olduğunu gösterdiniz. Dünyada adalet olsun, barış olsun. Kan ve gözyaşı olmasın. Birtakım ihtiraslara, ideolojilere dünya kurban edilmesin, dünyada insanlık ölmesin. Bu dünyanın güzelliklerini hep birlikte yaşayalım? dedi.

Türkiye´de oynanmak istene oyuna 15 Temmuz´da milletçe bir duruş sergilendiğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, ?Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap verdiniz, meydanları doldurdunuz. Tanklarıyla, silahlarıyla, uçaklarıyla geldiler. Ama gördüler ki, millî iradenin karşısında hiçbir güç duramaz. Dünyaya bir model teşkil ettiniz, milletlere örnek oldunuz. Sizler, her biriniz birer kahramansınız? dedi.

Başkan Kadir Topbaş son olarak, ?Allah birlikteliğimizi daim kılsın. Rabbimiz şehitlerimize rahmet eylesin, makamları cennet olsun, gazilerimize de şifa versin? diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardında Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk dua yaptı. Meydanı dolduran vatandaşlar yapılan duaya hep birlikte ?Âmin´ dedi.

Mehter takımı program boyunca seslendirdiği marşlarla alandakileri coşturdu. Ümraniye Belediyesi tarafından alanı dolduran vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. 15 Temmuz Şehitler Meydanı´ndaki programın ardından, vatandaşlar Kısıklı´ya geçti.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki