Ünlü`nün katil zanlısı yakalandı

27.10.2014 20:00:26

Ankara`da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü`nün katil zanlısı Adapazarı`nda yakalandı. Polis şimdi Aluç`un bağlantıları ve cinayetin arkasındaki isimleri deşifre ederek Türk

 

Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Ankara`da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti....Ünlü`nün katil zanlısının yakalandığı belirtiliyor. Murat Aluç ismindeki zanlının Adapazarı Emniyeti tarafından bugün yakalandığı belirtiliyor.
İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı  çok yoğun çalışmaları neticesinde katil zanlısının izi Adapazarı`nda bulununca Adapazarı emniyeti bilgilendirildi ve İstanbul emniyetinin gelmesi beklenmeden katil zanlısı yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün dosyanın peşini bırakmaması ve olayı sonlandırması taktirle karşılandı.

 

Aluç`un sorgulanması sonrasında  Türkiye`de daha önce işlenen 6 Çeçen cinayeti bağlantılarının da ortaya çıkarılması bekleniyor.

 

Polis katilin önce `Ruslan Kemal` olduğundan şüphelendi, ancak Ruslan Kemal yetersiz delil nedeniyle serbest bırakıldı. Tetikçiyi giydiği yeşil tişört ele verdi.
Katilin `Dayı Murat` lakaplı Murat Aluç olduğu belirlendi. Söz konusu kişinin çeteden sabıkalı, kahvehanede vakit geçiren biri olduğu öğrenildi. Tanıklar, Aluç`un Çeçenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramzan Kadirov`un adamları ile görüştüğünü de söyledi.Ekipler, katilin peşine düşerken o çoktan sırra kadem basmıştı. Aluç`un şoförlüğünü ise Ömer isimli yakınının yaptığı tespit edildi.

 

ÜNLÜ NASIL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

 

Suikast Mayıs 2013 tarihinde  Çankaya, Balgat Mahallesi`nde yaşandı. Çetin Emeç Bulvarı numara 54`deki konsolosluk bürosu olarak da kullandığı işyerine gelen Ünlü, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahla öldürüldü. Plakası henüz tespit edilemeyen bir araçla binaya gelen şahıslar, binadan içeri girerek Ünlü`nün bulunduğu dairenin ziline bastı. Namaz kılmak için hazırlık yapan Medet Ünlü kapıyı açtığı sırada saldırganlar yanlarında getirdikleri silahla yakın mesafeden Ünlü`ye birkaç el ateş etti. Saldırganlar olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi.

 

Eve gelmemesi üzerine meraklanan ailesi, Ünlü`yü cebinden ve işyeri numarasından aradı. Ünlü telefonlara bakmayınca endişelenen ailesi, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ünlü`nün ailesi, polis ve sağlık ekipleriyle binaya geldi. Daireye giren aile ve polis ekipleri konsolosun yerde yatan bedeniyle karşılaştı. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Ünlü`nün hayatını kaybettiğini tespit etti

 

MEDET ÜNLÜ KİMDİR ?

 

Medet Ünlü, Türkiye`deki Çeçen diasporasının resmi makamlarla ilişkilerini koordine ediyordu.  Ünlü, ofisini aynı zamanda Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti konsolosluğu olarak kullanıyordu ve kendisi fahri konsolos idi. Medet Ünlü`nün ömrünün büyük bölümünü, risk altında, muhacerette, anavatanına harcayan biri olarak geçirdi...

 

Asıl ismi Medettullah olan Medet Ünlü, Rusya`nın Çeçenistan`daki işgaline karşı yıllarca mücadele eden Çeçen asıllı Türk bir işadamıydı aynı zamanda.. Mevcut Çeçenistanyönetiminin hedefindeki isimlerden biri olarak bilinen Ünlü, Türkiye`ye gelen Çeçenlere yardım ediyordu. Ünlü, ABD`deki Boston Maratonu`nda yaşanan bombalı saldırılarla ilgili bir Türk televizyonunda programa katılmış, bombalı saldırı olayının kurmaca olduğunu, Çeçen halkının terörizmle bağdaştırılmak istendiğini, bombalı olayın zanlıları 2 Çeçen kardeşin ise kurban olarak seçildiklerini iddia etmişti.

vakit

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı