VANLI İŞ ADAMI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

19.01.2015 22:16:51

VANLI İŞ ADAMI GAZETECİLERİ UNUTMADI

İstanbul’un sevilen yardım sever Vanlı iş adamı Cahit Eftekin 10 Ocak gazeteciler günü sebebi ile basın mensuplarına Çekmeköy Adana Park restaurant da verdiği kahvaltı ile basın mensuplarının günü kutladı.

CAHİT EFTEKİN: Kıymetli basın mensuplarımız öncelikle hepinize teşekkür ederim bugün burada sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz bu gün sizin gününüzdür siz ne derseniz biz onu yapacağız diyerek bugün aramızda Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Koç, Çekmeköy Belediyesi Basın Yayın Müdürü Doğan Karakaya, Van Dernekler Federasyonu Fevzi Donat, Van eski belediye başkanımız, Sayın savcımız, Değerli müdürlerimiz ve Ünlü Türkücü Aydın Aydın bey var kendilerine programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum diyerek programa katılan basın mensuplarına bu gün hepimiz sizin için buradayız ben tekrar 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutlar meslek hayatınızda ve çalışmalarınızda başarılar dilerim dedi.

FATİH SIRMACI: Çekmeköy Belediye başkan yardımcısı Fatih Sırmacı Başkan Ahmet Poyraz’ın selamlarını davetlilere iletti ve gazetecilerin gününü kutladı.

 SIRMACI:1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet’e kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika’nın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak10 Ocak, “bayram” olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başladı diyerek Gazeteciler günü hakkın da kısaca bilgi verdi.

HAKKARİ’Lİ SANATÇI AYDIN AYDIN’DAN ORDU’NUN DERELERİ TÜRKÜSÜ

Yapmış olduğu ilginç ve dikkat çekici şarkılarla tanınan ünlü sanatçı Aydın Aydın şarkı olarak ne söylememi istersiniz demesi üzerine Çekmeköy Haber gazetesi genel yayın yönetmeni Sedat Erdem Ordunun dereleri türküsünü istedi. Kürtçe şarkı sonrasında Ordunun dereleri türküsünü seslendiren ünlü türkücü Sedat Erdem in yanına gelerek mikrofonu uzattı Salon da ki katılımcılarda türküye eşlik etti Uzun halaylarında çekildiği program katılımcılara verilen hediyelerle son buldu.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı