Yahudi yerleşimciler Aksa´ya girdi

15.08.2016 17:53:20

Kudüs´te bir grup Yahudi yerleşimci İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa´nın avlusuna girdi.

Kudüs´teki İslami Vakıflar Dairesi Basın Sorumlusu Firas ed-Debs, 36 kişilik bir grubun Megaribe kapısından İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa´nın avlusuna girdiğini belirtti.

Ürdün´den İsrail´e Mescid-i Aksa uyarısı
Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Vail Arabiyat, İsrail´in Mescid-i Aksa´ya yönelik tacizlere devam etmesinin bölgede "din savaşlarının" çıkmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bakanlık tarafından yayınlanan açıklamada Arabiyat, Yahudi yerleşimcilerin ihlallerine tamamen karşı olduklarını belirterek, dün 400´den fazla Yahudi yerleşimcinin İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa´ya girdiğini ve Aksa´da daha önce görülmemiş şekilde yoğun güvenlik önlemleri bulunduğunu ifade etti.

İsrail´in uyguladığı bu haksız saldırıları kınayan Arabiyat, Yahudi yerleşimcilerin dini ritüellerde bulunması, İsrail polisinin Aksa´daki cemaatten ve gençlerden bazılarını gözaltına alması ve darbetmesi, Müslümanların duygularına apaçık bir meydan okuma sayıldığını ve uluslararası kanunlara aykırı olduğunu kaydetti.

BM´ye işgalci İsrail için çağrı
Mescid-i Aksa muhafızları ve İslami Vakıflar İdaresi çalışanlar, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa´nın kapısını ve avlusunu koruyan "Murabıt" olarak tanımlanan Filistinliler ve cemaatin söz konusu saldırıları püskürttüğünü kaydeden Arabiyat, "Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler´i (BM) son zamanlarda çok fazla tekrarlanan saldırılarını durdurması için işgalci İsrail yönetimine baskı yapmaları" çağrısında bulundu.

İsrail yönetimi 2003´ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa´nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanlar´ın girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif´in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor.

Son olarak yüzlerce Yahudi yerleşimci, dün Süleyman Mabedi´nin yıkılışının anıldığı "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa´nın avlusuna girmişti.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı