Yazıcıoğlu'nun peşine adam taktılar

19.10.2014 10:46:28

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı desteklediği için BBP'den ihraç edilen eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, İstihbarat Daire eski Başkanı Ramazan Akyürek hakkında bomba açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, karanlık olaylarla anılan Akyürek'in,

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra bir çok bakan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı yasa dışı dinleyip kumpas kuran çeteyle ilgili hazırlanan müfettiş raporunda bir numaralı isim olarak gösterilen eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hakkında bomba iddia. BBP’den ihraç edilen eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, ismi bir çok karanlık olayla anılan Ramazan Akyürek’in merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun peşine adam takıp adım adım izlettiğini, Yazıcıoğlu cemaatin dinler arası diyalog projesine büyük tepki gösterdiğini kaydetti. “BBP cemaatin kuyruğuna takıldı, dolaylı yoldan BBP’ye maddi destek sağlandı” diyen Gündoğdu, sağlıklı bir yargı süreciyle bütün bu operasyonların deşifre edilebileceğini kaydetti.  

GERÇEKLER DEŞİFRE OLUYOR

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli helikopter kazası, Hrant Dink suikastı ve paralel yapı, Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programında masaya yatırıldı. 

A Haber’de yayınlanan programda Türkiye’de büyük yankı uyandıran olayların perde arkası tartışıldı. BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, yazarımız Latif Erdoğan ile İstihbarat Müdürümüz Murat Alan’a dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

BBP CEMAATİN KUYRUĞUNA TAKILMIŞ

BBP’den ihraç edilen eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP’nin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na BBP’nin destek vermesiyle ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Gündoğdu “Dışarıdan birisi getirilmiş Türk milletine dayatılıyor adeta. Çok ciddi mücadeleler verdik ancak yerel 17 ve 24 aralık sonrası parti farklı yönlere eğilmeye başladı. Dinimize el uzatan insanlarla bir arada oldular adeta. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun karşısında beni ihraç ettiler bu şahıs 1 kez olsun Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını ağzına almamıştır. Bu kişi kimdir, nerden gelmiştir kimse bilmez” dedi.

İhsanoğlu isminin paralel yapı tarafından partiye dikte edildiğini kaydeden Gündoğdu, “Parti içinde bu yapının adamları var. BBP artık cemaatin kuyruğuna takılmıştır. Beni ihraç etmelerinin sebebi Cumhurbaşkanına destek vermem. Cemaat dolaylı yoldan maddi destek sağladı” şeklinde konuştu.

YAZICIOĞLU SUİKASTI İLE CUMHURBAŞININI HEDEF ALDILAR

Şüpheli kazada paralel yapının parmağı olduğuna işaret eden Gündoğdu, amaçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı zan altında bırakmak olduğunu belirtti. “Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünde cumhurbaşkanının eli varmış gibi gösterip alt yapıyı düşman gibi göstermeye çalıştılar. Algı yönetimiyle bizim alt yapımızı ele geçirip cumhurbaşkanını suçlu olarak göstermeye çalıştılar” diyen Gündoğdu, paralel operasyonlar sonrası açığa alınan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in merhum Yazıcıoğlu’nu Dink suikastı sanığı Erhan Tuncel’e adım adım izlettiğini söyledi. 

DİNLERARASI DİYALOĞA KARŞI ÇIKAN YAZICIOĞLU ADIM ADIM İZLENMİŞ

Gündoğdu “Ramazan Akyürek, Muhsin Yazıcıoğlu’nun peşine Erhan Tuncel’i takmış. Bunun bilgisini aldık. Ramazan Akyürek döneminde Trabzon da bir sürü olay oluyor ve Alperenlere mal edilmeye çalışılıyor. Bu iş organize dışarıda bağlantıları olan ve içerde kolları olan bir yapı. Bu yapının içerisinde olduğu iddia edilen kişi 2009’da rahmetli vefat ettiğinde istihbarat daire başkanıydı. İstihbarattan bir birim rahmetlinin arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğratıyor. Bununla ilgili ciddi şekilde üstlerine gidilmesi lazım. Danıştay saldırısından bir gün önce de Ramazan Akyürek Danıştay’a gidiyor. Bütün bunlar soru işaretleri. Bu olaylar peşpeşe geliyor tesadüf değil. Rahmetli Yazıcıoğlu cemaatin dinler arası diyalog projesine karşıydı. Toplantılarını boykot etti” dedi.

AKİT, GEZİ’DEKİ PARALEL YAPIYI DEŞİFRE EDİNCE BOMBALI SALDIRI OLDU

İstihbarat Müdürümüz Murat Alan ise; Yazıcıoğlu’nun suikasta kurban gittiğini, bu suikasta ait delillerin üzerinde ciddi oynamalar yapılarak istenilen doğrultuda algı oluşturulması için kullanıldığını kaydetti. Ramazan Akyürek isminin eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak tarafından hazırlanan Fetullahçı polisler listesinde 10 numarada bulunduğunu vurguladı. Gezi eylemlerinde de aynı yapının rolü olduğunu söyleyen Alan, bu durumu ilk deşifre eden gazetenin Yeni Akit olduğunu söyledi. Alan, “Gezideki paralelci polis rolünü ilk olarak gazetemiz deşifre etti. Öylesine bir rahatsızlık oluştu ki paralelci polislerden gazetemize bir gün 35-40 tane polis gönderdiler. Bu polisleri gözdağı için göndermişlerdi. Biz üzerine gidince bu defa gazeteye iki adet bomba atıldı. Bunlardan biri patladı diğeri şans eseri patlamadı” dedi.

Yazarımız Latif Erdoğan ise, paralel yapıda “Allah rızası” kavramının olmadığını kaydetti. Erdoğan “Gülen bin almayacağı yere bir vermez. Allah rızası kavramı yok onda. Devleti ele geçirme projesi kırk elli yıllık bir projedir. Bu millet cemaati bağrından söküp attı artık. Gülen yargıda ceza almazsa bile vicdanlarda mahkûmdur. Türkiye’ye getirilsin veya getirilmesin fark etmez. Paralel örgüt Kobani provokasyonuna açıktan destek verdi” diye konuştu.

Yeni Akit



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki