ZABITALARIN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK Mİ?

17.04.2019 08:58:20

ZABITALARIN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK Mİ?

1- Genel idari hizmet sınıfında olan zabıtalar yaptıkları görev zorluğu nedeniyle bu hizmet sınıfından çıkarılmalı ve 657 sayılı D.M.K. 36.maddesine Belediye Zabıtası Hizmetleri Sınıfı ibaresi eklenmelidir.Böylece zabıtalara mesleki statü sağlanmalıdır.

2- 7/24 Çalışıyoruz YIPRANMA İstiyoruz.
Zabıta memurlarına yıpranma hakkı tanınmalı,fiili hizmet zammından yararlanmaları sağlanmalıdır.

3- Görevlerinin niteliği gereği süreklilik arz eden işler kapsamında bulunan ve günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Zabıta personeline her ay maktuen kadro karşılığı ödenmekte olan maktu ´´fazla çalışma´´ ücreti kamu emekçilerinin maaşına ilave edilerek,emekli maaş ve ikramiyesi hesaplamasına esas teşkil eden parametlere katılımı sağlanmalıdır.

4- Zabıtaya her ay kadro karşılığı ödenen maktu ´´fazla çalışma´´ ücretinin,görevin yapılması sırasında veya görevden dolayı hastalanma,yaralanma ve sakatlanma hallerinde olduğu gibi çalışanın dinlenme hakkı olan yıllık izin döneminde kesilmemelidir.

5- Aylık ödenen maktu mesai ücreti "fazla çalışma" bütçede taban, Tavan ayrımı olmadan tavandan belirlenmeli ve TBMM almış olduğu bu karar Belediye Meclisinde görüşülmeden direk maaşlara yansıtılıp, keyfi uygulamalara son verilmelidir.

6- Yerel yönetimlerde personel yetersizliği ve kadrosuz çalıştırmalar nedeniyle zabıta hizmetlerinin geçici işçi yada belediyenin diğer birimlerinden memurların geçici görevlendirilmeleriyle verilmesi uygulaması durdurulmalı;Kentlerin ihtiyacı olan zabıta sayısı uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenerek yeterli sayıda kadrolu zabıta istihdamı sağlanarak adrese dayalı nüfus bilgilerine göre her yıl çalışan sayısı yeniden belirlenerek boş zabıta kadroları doldurulmalıdır.

7- Zabıta çalışanlarının görevlerinden dolayı yaralanmaları,sakat kalmaları veya ölümleri halinde,2330 sayılı Maddi Tazminat ve Aylık Bağlanması hakkındaki kanuna bir fıkra eklenerek zabıta çalışanlarına da nakdi tazminat ödenmesi sağlanmalıdır.

8- Emekli olduğumuz da geçim kaygısı yaşamamak için 3600 Ek gösterge talep ediyoruz.

9- Zabıta çalışanlarının görev yerlerinin belediye başkanlarının keyfi tutumlarına göre değiştirilmesi,yasalara ve yönetmeliklere aykırı çalıştırılması önlenmelidir.

10- Zabıta personeline yönelik görevde yükselme sınavları yıllardır yapılmadığından bir çok belediyede zabıta amirliği gibi görevler başkanın oluru ile vekaleten yürütülmektedir.Hizmet üretiminin kalitesini düşüren ve iş barışını bozan bu uygulamaya son verilmeli ve merkezi olarak görevde yükselme sınavı yapılarak,görevlendirmeler asaleten buna göre yapılmalıdır.

11 - İçişleri Bakanlığı´na bağlı bir devlet memuru olduğumuz, resmi personel kimlik kartlarımıza da eklenmeli, resmiyet kazandırılmalıdır.

12 - Görevin getirdiği olumsuz durumlara karşı kendimizi savunabilecek teçhizatımızın olmayışından kaynaklanan sıkıntımızın bir an önce çözülmesini talep ediyoruz.

13 - Her il ve ilçede farklı uygulanan zabıta memurunun hakkı olan ücretsiz toplu taşıma araçlarının kullanımında yaşanan zorlukların çözüme kavuşmasını istiyoruz. Emekli zabıta memurları da ücretsiz taşımadan yararlandırılmalıdır.
#ZabıtaTv



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki