Zekeriya Öz`e 5 yıl hapis şoku!

19.07.2015 23:16:22

İstanbul Eski Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz hakkında "azmettirme" suçlamasıyla dava açıldı

İstanbul Eski Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, bir inşaat firmasının parasıyla yaptığı Dubai tatili nedeniyle davalık oldu. Öz`ü dava konusu yapan ise bu ultra lüks tatilin üzerini örtmek için kurduğu "fatura timi"..

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, mevcut deliller, müşteki ve tanıkların ifadelerini dikkate alarak, Öz`ün `azmettirme` suçunu işlediği kanaatine vardı. Hazırlanan iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Bolu Savcısıyken HSYK tarafından açığa alınan Zekeriya Öz, `2 ila 5 yıl arasında hapis` ve `meslekten men` talebiyle yargılanacak.

Yargılanacak isimler arasında Öz`ün Dubai`deki tatilinin masraflarını kendi cebinden ödemiş gibi göstermek için makbuz almak üzere, işadamı Ali Ağaoğlu`na gönderdiği `fatura timi` de yer alıyor.

Avukat Tayfun Aktaş ve bir inşaat firmasının sahibi Aytaç Ocaklı `tehdit` suçlaması kapsamında şüpheliler arasında…

İddianamede Zekeriya Öz`ün, Ali Demirhan`dan Dubai tatili masraflarını kendisinin ödediğine dair belge vermesini istediği belirtildi.

Ayrıca Demirhan`ı tehdit ettiren Öz`ün, eğer belge vermezlerse `haklarında soruşturma dosyaları açılacağı kendilerine hayatı zindan edecekleri" şeklinde baskı kurduğu iddia edildi.

İddianamede, o dönem İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Öz`ün, idari ve yargısal gücünü tehdit unsuru olarak kullandığının da altı çizildi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki