ÖMER MARAŞLI


Benim Erdoğan´ım.

Benim Erdoğan´ım.


Reis Erdoğan kısa bir zamanda Türkiye tarihinde görülmemiş hizmetler yaptı. Muhteşem bir vizyonla, muhteşem eserlere imza attı, atmaya da devam ediyor. 

 

Modern asrın fetihleri diyebileceğimiz uçak, helikopter, yerli oto, İHA, SİHA, savaş gemileri, füze vs. üretiminin yanında devasa köprüler, havalimanları,  tünel inşaatları halkımızın hizmetine sokuldu. Zamanında sadece Bolu tüneli bitirilememişken şimdi yüzlerce tünel bitirildi. Sadece benim şehrim Kahramanmaraş´ta Göksun ilçesi ile merkez arasında 11 tane devasa tünel yapıldı. Bu satırlara sığdıramayacağımız daha binlerce hizmet halkla buluşturuldu.

 

Bunların hepsi halkımızın konforu açısından, ülkemizin gelişmişliği açısından çok kıymetli şeyler. Ama benim içim bunlardan daha kıymetli olan şudur ki: Erdoğan bu ülkede mütedeyyin insanların başının dik gezmesine vesile oldu. Bizlere inancımızı özgürce söyleyebilme ve  ibadetlerimizi rahatça yaşayabilme imkanı oluşturdu. Önce kendisi ibadetlerini aksatmadı, demeçlerini cuma namazı çıkışlarında verdi. Kimliğini en başından beri saklamadı.

 

Eskiden insanlar devlet dairelerinde dindar kimliklerini belli etmezlerdi işleri aksamasın diye. Kimliklerini saklamak zorunda kalırlardı. Müslüman olmak, dindar olmak cüzzamlı olmak gibi kaçınılması gereken bir şeydi. 

 

Bugün Erdoğan zincirlerini kırarak tekrar ibadete açtığı Ayasofya Camiinde hafızlık icazet merasimine katılıyor ve orada değme ilahiyatçılara taş çıkaracak güzellikte aşrı şerif okuyor. Günümüzde hangi İslam ülkesinin lideri halkın arasına katılıp ibadetini yapıyor ve halka Kur´an okuyor.

 

Benim Erdoğan´ım Taksim´in göbeğine İslam´ın mührünü vuruyor. Benim Erdoğan´ım Çamlıca Camisiyle şehrin siluetine başka bir güzellik katıyor. 

 

Benim Erdoğan´ım imam hatip okullarının, Kur´an kurslarının önünün açıyor, ilahiyat fakültelerine destek veriyor, bütün açılışlarını Diyanet İşleri Başkanı ile hayır dua ile yapıyor. Diyanet İşleri Başkanını devlet protokolünde öne alıyor. 

Sivil toplum kuruluşlarına yeter ki çalışın, ben destekçinizim diyor. 

 

Benim Erdoğan´ım fakirin sofrasına oturup dertlerini, mutluluğunu paylaşıyor. O çocuklarımızın Tayyip dedesi oluyor. 

 

Benim Erdoğan´ım dünyanın en ücra köşesindeki mazlumların umut ışığı oluyor, dualarında yer alıyor. Erdoğan´ı eleştirenler bu umudun yerine neyi koymayı düşünüyorlar. Yeni bir umut olmadan Erdoğan umudundan bu ümmeti niye ve nasıl mahrum edeceksiniz. (Bunu bizden görünen ahmaklara söylüyorum) 

 

Benim Erdoğan´ım sadece Türkiye´de müslümanların başının dik gezmesine sebep olmuyor, aynı zamanda bu ülke vatandaşlarının tüm dünyada başı dik gezmelerine vesile oluyor. 

 

Ve benim Erdoğan´ım herkes gibi insandır, bu millete sayısız hizmetleri olduğu gibi elbette hatalı kararları aldığı da olmuştur. Zaten biz de Erdoğan hatasızdır demiyoruz, onu doğrusuyla yanlışıyla seviyoruz. 

 

Benim Erdoğan´ım müslüman bir devlet başkanıdır ve bu da benim onu sevmem için yeterlidir. 

 

Bu ülke için, bu ümmet için şu ana kadar yapmış olduklarından dolayı Allah ondan razı olsun. 

 

Ömer Maraşlı