GIDA SEKTÖRÜNDE İNSAN SAĞLIĞI
Sağlıklı ve uzun bir yaşam için gerekli koşulların başında gelen ve doğal bir fizyolojik gereksinim olan beslenme ,20.yy başlarında gıda endüstrisinde hızlı büyüme ve gelişme ile ülke ekonomi ve politikaları için belirleyici bir unsur olarak bireylerin psikososyal yapılarına etki eden bir olgu haline gelmiştir.Zamanla besinlerin içeriklerinin bilinmesi , vücut ta izlediği yol ve etkilerinin öğrenilmesi sağlıklı beslenme de bireylere avantajlar sağlamıştır.
Günümüzde kalp hastalıklarının , böbrek hastalıkarının, mide ve karaciğer hastalıklarının doğru beslenememe ile ilgili olsa da fiziksel aktivite yetersizliği en önemlisi ise tüketilen besinlerin doğru besin olmayışından kaynaklanmaktadır.
Özellikle ülkemizde sağlık konusunda ilaç sanayisinin gelişmesi yerine tarım ve hayvancılık ta da ilerleme kaydetmek gerekir.Organik dediğimiz besinlerin vücuttaki etkilerini düşünerek yazılan diyet ler fakat alınanan besinlerin farklı yapıda olması kimi besinleri vücudun tanımaması sonucu bireylerde doğru sonuç vermemektedir.
İnsan sağlığı düşünüldüğünde alınan gıdalarla hasta olunmakta, tedavi için gidilen kliniklerde alınan ilaçlar ile hastalık kronikleşme göstermektedir.
Ülkemizde görülen en sıklıkla rastlanan kalp hastalıkları strese bağlı olarak uyku bozuklukları ve üzerine doğal olmayan gıdaları da ilave edersek 60-70 yaş grubundan 20-35 yaşlara kadar inmiştir.
Eskiler bizlere bir söz bırakmamışlar derler ki;
-----UCUZ ETİN YAHNİSİ OLMAZ
-----KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR