Barış Arslan


İNADINA KİRAZLİDERE PLATFORMU

İNADINA KİRAZLİDERE PLATFORMU


Bazen ya inattan ya kıskançlıktan yâda çeşitli sebeplerden ötürü başarıyı yada başkasındaki bir nimeti çekemeyiz ve hemen aleyhe geçer veya karşı propaganda ile o güzel işin akamete uğramasını isteriz.

Bizler toplumsal uzlaşma için ortak hedef ve gayeleri amaç edinerek birlikte yaşamanın yollarını ararken ne hikmetse bazıları da ayrışmayı bölünmeyi kavga ve niza etmeyi arzu etmekteler.

Hani meşhur bir atasözü vardır ya, “herkes sokağını temizlese bütün mahalle temiz olur” kaidesince bizler başkalarına saygılı olduğumuz müddetçe istisnanalar haricine elbet bizde saygı görürüz.

Bir kitapta okumuştum, “asıl hüner kardeşini fena gördüğün vakit onu terk etmek değil, dostluğunu pekiştirip onun ıslah olmasına çalışmaktır” diye. Asında öyle davranmak en güzeli değil mi? Hem aklın yolu da birdir.

Bazlarımız yeni bir olay yeni bir hadise karşısında kırmızı görmüş boğa gibi saldırmayı adet edinmişler. Elbet herkes aynı görüş ve düşüncede olamaz ve olması da mümkün değil. Ama birçok ortak noktamız var ve bu noktalarda birleşip huzur içinde yaşamayı ve sorunlarımızı hep beraber çözmeyi öğrenmeliyiz.

İşte bizde bu amaçla mahallemizde mahallemizin huzuru ve komşuluk ilişiklerini artırmak amacı ile bir platform oluşturduk. Burada her inanç ve görüş düşünceden kimseler var ve ortak duygularımızı nazara vererek nasıl huzur içinde ve beraber yaşarız diye kafa yorarken bazıları hala ayrışma ve ayrıştırma peşindeler. Bizde bunlara inat inadına platform diyerek yolumuza devam ediyoruz ve de edeceğiz.