Barış Arslan


Kirazlıdere Platformundan Örnek Davranış

Kirazlıdere Platformundan Örnek Davranış


ÖRNEK DAVRANIŞ

Toplumsal olarak birçok konuda,  kültürel ve ahlaki yönde çöküş içerisinde olduğumuz gerçeğini herkes görmekle beraber, bu konuda ne yapmamız gerekli diyen ve bu konuda toplumun düzelmesine çalışan nedense çok az insan ve kuruluş var. Bu konuda devletin de yeterli bir çalışma yaptığı söylenemez.

Bu yüzden, özellikle toplumu yönlendiren bazı insanlara tabiri caizse kanaat önderi dediğimiz kimselere ve de dahası sivil toplum örgütlerine bu konuda çok iş düşmektedir. Geçenlerde yaşlı bir kimseden şöyle bir söz işittim. Dedi ki: “Eğer ölenler bizden, doğanlar bizden değilse, durumumuz iyi değil.” Ben önceleri bunu bir espiri olarak düşündüm ve fazla da anlayamamıştım. Sonra o zat açtı meseleyi ve tekrar etti: “yani ölenler bizim gibi düşünenler, doğanlar ise geleceğimizi emanet edeceğimiz kişiler. Eğer biz bunlara sahip çıkmaz ve onları güzel yetiştirmezsek geleceğimize sahip çıkamayız.” Gerçekten de öyle değil mi?

Bugün çevremize bakalım gençlerin ne durumda olduğunu görürüz. İşte bizler şimdiden bu gençlere güzel örnek olmazsak geleceğimizi tehlikeye atmış oluruz.

Geçtiğimiz günlerde bizler mahalle sakinleri olarak bir platform kurduk. Amacımız mahallemizde hangi ırk inanç ve milletten olursa olsun bir arada dostça yaşamayı ve huzur içinde olmayı ve de aramızdaki dayanışmayı sağlamaktı ve bunu da başardığımıza inanıyoruz. Umarız bu çalışmamamız diğer mahallelere örnek olur.

Platform olarak ilçemizdeki yetkilere ziyaretler yaparak eksikliklerimizi dile getirdik ve fikir alışverişi yaptık. Yine ilçe kaymakamımızı ziyaret ederek mahallemize kendi imkânlarımızla güvenliği sağlamak ve gençleri uyuşturucu belasında kurtarmak amacı ile kamera sistemi kurulması konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Kaymakam bey bu davranışımızı takdirle karşıladı. Umarım bu çalışmamız diğer yerlere örnek olur.

Bu vesile ile tüm okuyucu ve halkımızın Kurban Bayramını tebrik ederim.