Tarih: 14.10.2014 16:55

Hüseyin Üzmez hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel taciz suçundan tutuklanan yazar Hüseyin Üzmez, 12 gün önce sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

Psikolojik sorunları olan, aynı zamanda da prostat hastası olan Üzmez, Ankara`da özel bir hastanede tedavi görüyordu.

  83 yaşındaki Hüseyin Üzmez`in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bursa 4`üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009`daki duruşmada, Hüseyin Üzmez hakkında, ``cinsel istismar`` ve ``küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma`` suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, ``hürriyeti tahdit`` suçundan ise beraat kararı vermişti.

  Yargıtay 5`inci Ceza Dairesi hem sanık hem de mağdur avukatlarının itirazlarını görüşerek kararı bozmuş ve yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetmişti.

  Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011`deki duruşmada, yerel mahkemece ``cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma`` suçundan aynı cezaya çarptırılmış, ``hürriyeti tahdit`` suçundan ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla tahliye edilmişti.

  Yargıtay 14`üncü Ceza Dairesinin kararıyla yerel mahkemede tekrar yargılanan Üzmez, 14 Kasım 2012`deki duruşmada 3 suçtan 16 yıl 3 ay hapis cezası verilerek cezaevine gönderilmişti.

  Üzmez, sağlık sorunları nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi`nde tedavi edilmek üzere geçen şubat ayında Metris Cezaevi`ne nakledilmişti.

Hüseyin Üzmez, yaşının ilerlemiş olması ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —